Meniu
Prenumerata

šeštadienis, birželio 1 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
D. Trumpas ir J. Bidenas per vieną dieną apsisprendė dėl dvejų debatų datų
IQ
Scanpix
D. Trumpas ir J. Bidenas.

JAV prezidentas demokratas Joe Bidenas ir pagrindiniu respublikonų kandidatu laikomas buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį sutarė dėl dvejų debatų datų, artėjant lapkritį numatytiems prezidento rinkimams.

Kaip praneša JAV žiniasklaida, pirmieji debatai numatomi birželio 27 d. CNN studijoje, antrieji – rugsėjo 10 d. ABC studijoje.

Skirtingai nei iki šiol, debatai bus rengiami be pastaruosius kelis dešimtmečius juos organizuojančios Prezidentinių debatų komisijos. Anot naujienų agentūros AP, J. Bideno rinkimų kampanijos štabas iki šiol griežia dantį dėl dar 2020 m. kampanijos metu rengtuose debatuose neįvestų griežtesnių COVID-19 taisyklių kandidatams, taip pat pageidavo, kad šįkart debatai būtų rengiami be gyvos auditorijos, kad į juos nebūtų įtraukiami trečiųjų partijų kandidatai ir nesutiko su komisijos pasiūlytomis datomis rudenį, kai dalis amerikiečių jau bus atidavę savo balsą.

D. Trumpas taip pat nebuvo patenkintas komisijos darbu 2016 m. savo debatuose su tuomete demokratų kandidate Hillary Clinton, pyko, kai 2020 m. debatai buvo atšaukti jam susirgus koronavirusu, ir, anot AP, Nacionalinis respublikonų komitetas jau anksčiau buvo žadėjęs šioje rinkimų kampanijoje nedirbti su komisija.

Tad šie dveji debatai buvo abiejų pagrindinių partijų kandidatų sutikti kaip vienas kitam mesta pirštinė. J. Bidenas socialiniame tinkle „X“, priimdamas kvietimą į debatus CNN, rašė: „Perduodu [sprendimą – IQ past.] tau, Donaldai. Kaip ir sakei: bet kur, bet kada, bet kurioje vietoje.“

D. Trumpas savo socialiniame tinkle „Truth Social“ rašė, kad „jam didelė garbė sutikti su CNN debatais prieš luošį Joe Bideną, blogiausią prezidentą JAV istorijoje“, ir vėliau kitame įraše kvietė jį dalyvauti debatuose „Fox News“ spalio pradžioje. J. Bideno atsakymas kol kas nežinomas.

2024 05 15 20:40
Spausdinti