Vilniečių gomurius malonino rekordinio dydžio braziliškas troškinys

Brazilų restoranas
Brazilų restoranas
© Vytenis Petrošius
Jurga Gaidytė | Alfa.lt
2009-02-21 15:53

Šeštadienį į sostinės prekybos centrą „Panorama“ atvykę vilniečiai ir miesto svečiai ragavo rekordinio dydžio brazišką troškinį „Arroz e feijao“. Juo vaišino prieš tris mėnesius duris atvėręs ir kol kas vienintelis Lietuvoje braziliškas restoranas „Grill Brazil“.

Rekordinio dydžio patiekalo paragauti galėjo visi norintieji. Jį pagaminti prireikė 30 kg ryžių ir raudonųjų pupelių, 30 kg mėsos ir 15 kg daržovių ir prieskonių. Troškinį gamino keturi restorano virėjai.

Anot restorano savininko Rolando Pulausko, tokia gerumo akcija buvo surengta norint paminėti vasario mėnesį Brazilijoje vykstantį karnavalą: „Norime nors dalelę tos šiltos atmosferos perkelti į Lietuvą, kad šia gražia švente pasidžiaugtų ir lietuviai. Pastebėjome, kad mūsų šalies gyventojai noriai ragauja šio braziliško patiekalo, nes jo skonis yra labai artimas Lietuvių virtuvei.“



Kaip teigė R. Pulauskas, brazilai neįsivaizduoja savo gyvenimo be ryžių ir pupelių: „Visai nesvarbu, ką jie valgytų ant jų pietų ar vakarienės stalo visada būna padėta lėkštė „Arroz e feijao“. Kiek teko girdėti, šio nacionalinio brazilų patiekalo neatsisako net patys turtingiausi šalies gyventojai ir mielai jį valgo kartu su omarais ar jūros gėrybėmis.“

reklama

Norintys sužinoti patiekalo istoriją ir gamybos procesą bei paskanauti kitų nacionalinių braziliškų patiekalų galėjo užsukti į restoraną „Grill Brazil“.

Vilniečių gomurius malonino rekordinio dydžio braziliškas troškinys

Brazilų restoranas
+7