Nepaprastai gardi burokėlių duona su kreminiu sūriu ir kmynais.
Ingredientai:
200 g burokėlių
100 g šviesių speltos miltų
90 g pilno grūdo miltų
50 g avižinių dribsnių
1 šaukštekis čiobrelio lapelių
1šaukštelis kmyno arba kumino sėklų
2 šaukštai moliūgo sėklų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
2 kiaušiniai
60 g grietinės arba jogurto
1 šaukštas klevų sirupo
20 g kietojo sūrio
100 g kreminio sūrio
50 g alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
1. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kmynus, čiobrelius ir moliūgų sėklas.
2. Miltus sumaišome su soda, druska ir kepimo milteliais.
3. Išplakame kiaušinius su aliejumi, klevų sirupu, grietine ir sūriu. Įmaišome kreminį sūrį.
4. Sujungiame avižinius dribsnius, miltų mišinį ir kiaušinių-sūrio masę. Įmaišome burokėlį ir užmaišome tešlą duonai.
5. Kepimo formą ištepame aliejumi, išklojame kepimo popieriumi ir dedame tešlą.
6. Duoną kepame, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 40-50 min.
7. Duoną ištraukiame ir atvėsiname ant grotelių.
Recepto autorė Oksana Misiukienė