Sveika ir gardi burokėlių duona

Burokėlių duona
Burokėlių duona
  © Asmeninis albumas
Ajurveda24.lt
2020-10-17 15:01

Nepaprastai gardi burokėlių duona su kreminiu sūriu ir kmynais.

Ingredientai:

200 g burokėlių

100 g šviesių speltos miltų

90 g pilno grūdo miltų

50 g avižinių dribsnių

1 šaukštekis čiobrelio lapelių

1šaukštelis kmyno arba kumino sėklų

2 šaukštai moliūgo sėklų

2 šaukšteliai kepimo miltelių

1/4 šaukštelio sodos

2 kiaušiniai

60 g grietinės arba jogurto

1 šaukštas klevų sirupo

20 g kietojo sūrio

100 g kreminio sūrio

50 g alyvuogių aliejaus

1/2 šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kmynus, čiobrelius ir moliūgų sėklas.

2. Miltus sumaišome su soda, druska ir kepimo milteliais.

3. Išplakame kiaušinius su aliejumi, klevų sirupu, grietine ir sūriu. Įmaišome kreminį sūrį.

4. Sujungiame avižinius dribsnius, miltų mišinį ir kiaušinių-sūrio masę. Įmaišome burokėlį ir užmaišome tešlą duonai.

5. Kepimo formą ištepame aliejumi, išklojame kepimo popieriumi ir dedame tešlą.

6. Duoną kepame, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 40-50 min.

7. Duoną ištraukiame ir atvėsiname ant grotelių. 

Recepto autorė Oksana Misiukienė