Vegetariškas lęšių ir baklažanų troškinys

lęšių ir baklažanų troškinys
lęšių ir baklažanų troškinys
  © Asmeninis albumas
Ajurveda24.lt
2020-09-29 15:01

Labai skanus, lengvai ir greitai pagaminamas troškinys. Jį skanu valgyti su ryžiais, grikiais, makaronais.

Ingredientai:

1 baklažanas

100 g raudonųjų lęšių

240 g smulkintų pomidorų savo sultyse

1 svogūnas

2 skiltelės česnako

100 ml karšto vandens

1/2 šaukštelio  ciberžolės

2 šaukšteliai kumino sėklų

2 šaukšteliai maltos kalendros

1 šaukštelis Garam Masala prieskonių mišinio

druskos pagal skonį

svogūnų laiškai

aliejus arba ghi kepimui

Gaminimo eiga:

1. Lęšius gerai nuplauname, užpilame švariu vandeniu ir paliekame 30 min. Nuplauname.

2. Baklažaną supjaustome ir gausiai apibarstome druska. Paliekame 5–10 min. Nuplauname druską ir supjaustome kubeliais.

3. Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnaką.

4. Puode įkaitiname 2 v. š. aliejaus, beriame kumino sėklas ir maišydami kepame 5 sekundes, beriame likusius prieskonius, dedame svogūną, česnaką ir maišydami kepame 2–3 minutes.

5. Dedame baklažaną, pomidorus, beriame lęšius, pilame vandenį ir gerai išmaišome.

6. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20–30 minučių.

7. Pagardiname druska, svogūnų laiškais ir nukeliame nuo ugnies.

Autorius Oksana Misiukienė