Turkiška kreminė lęšių sriuba

Kreminė lęšių sriuba
Kreminė lęšių sriuba
  © Socialiniai tinklai

Lengva trinta lęšių sriuba paprastai patiekiama su citrinos skiltele, kurią reikia išsunkti į sriubą.

Reikės:

300 g raudonųjų lęšių,

120 g svogūnų,

75 g bulvių,

150 g morkų,

2 šaukštų pomidorų tyrės,

2 česnako skiltelių,

1,5 l vandens,

100 ml aliejaus,

druskos, pipirų pagal skonį,

paprikos miltelių pagal skonį, 

100 g džiūvėsėlių, 

150 g grietinės,

1 citrinos,

kelių petražolių šakelių.

Gaminimo būdas

Puode įkaitinkite aliejų ir 3–4 min. pakepinkite nuluptą bei smulkiai supjaustytą svogūną.

Sudėkite nuskustas ir supjaustytas morkas, kepinkite maišydami 3–4 minutes.

Sudėkite nuskustas ir smulkiai supjaustytas bulves, kepinkite dar 3 minutes.

Sudėkite per sietelį nuplautus lęšius, išmaišykite.

Įpilkite vandens, suberkite prieskonius. Uždenkite dangčiu ir virkite ant nedidelės ugnies 30 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite elektrinėje maišyklėje.

Patiekite su džiūvėsėliais, citrinos skiltelėmis, grietine. Papuoškite petražolėmis.

Skanaus!


Kreminė lęšių sriuba

Kreminė lęšių sriuba© Socialiniai tinklai