Šventinis tortas

Tortas
Tortas
  © Socialiniai tinklai

Šis gardus šventinis tortas Ukrainoje dar vadinamas žydišku tortu. Receptas iš portalo Smak.ua.

Reikės:

6 kiaušinių,

270 g cukraus,

1 šaukšto vanilinio cukraus arba 1 šaukštelio vanilinės esencijos,

225 g miltų,

50 g graikinių riešutų,

70 g džiovintų abrikosų,

30 g aguonų,

400 g virto kondensuoto pieno,

200 g sviesto,

300 g riebios grietinės,

200 ml sirupo (arba vandens su cukrumi) torto lakštams suvilgyti.


Gaminimo procesas

Gaminimo procesas© Socialiniai tinklai

Gaminimo būdas

Išplakite kiaušinių baltymus su puse cukraus kiekio iki putų. Kiaušinių trynius išplakite su vaniliniu cukrumi ir likusiu cukrumi iki baltumo. Sujunkite trynius su baltymais.


Gaminimo procesas

Gaminimo procesas© Socialiniai tinklai

Išsijokite miltus į kiaušinius ir užminkykite lengvą tešlą. Padalykite tešlą į tris lygias dalis ir į kiekvieną įmaišykite skirtingus priedus: smulkiai sukapotus graikinius riešutus, supjaustytus džiovintus abrikosus arba aguonas.


Gaminimo procesas

Gaminimo procesas© Socialiniai tinklai

Kiekvieną tešlos dalį kepkite torto formoje 180 laipsnių temperatūroje 20–25 minutes.


Gaminimo procesas

Gaminimo procesas© Socialiniai tinklai

Paruoškite kremą: kambario temperatūros sviestą išsukite su virtu kondensuotu pienu. Įmaišykite grietinę.


Gaminimo procesas

Gaminimo procesas© Socialiniai tinklai

Nupjaukite nuo papločių kraštų pluteles ir sutrinkite elektrinėje maišyklėje į trupinius. Juos suvilgykite sirupu ir kremu.

Sirupu suvilgytus papločius ištepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Šonus patepkite kremu ir pabarstykite trupiniais. Viršų papuoškite kremu, spausdami iš konditerinio maišelio.. Palaikykite šaldytuve porą valandų.

Skanaus!