Kokosiniai varškės sausainiai

Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
  © Asmeninis albumas
Ajurveda24.lt
2020-07-14 15:01

Tai vienas puikiausių kepinių be glitimo variantų. Sausainiai tinka ir vegetarams, ir veganams.

Ingredientai:

100 g tirpinto sviesto,

100 g varškės,

1 stiklinė miltų be glitimo,

75 g kokosų drožlių,

0,5 stiklinė cukraus,

50 g razinų,

0,5 šaukštelio malto cinamono

1 šaukštelio sodos,

1 šaukštelio bulvių krakmolo,

žiupsnis druskos.

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį beriame sausus ingredientus ir išmaišome.

2. Razinas nuplauname ir nusausiname.

3. Į miltų mišinį beriame razinas, pilame sviestą, dedame varškę ir užmaišome tešlą.

4. Iš tešlos formuojame nedidelius sausainiukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

6. Sausainius atvėsiname skardoje. Jei bandysite nuimti iš karto, gali sulūžti, nes yra labai minkšti.

Pastabos:

Jei tešla niekaip nenorės sušokti į rutuliuką, įdėkite daugiau varškės.  Stiklinė – 250 ml.

Oksana Misiukienė