Veršienos iešmeliai su pomidorais

Veršienos kepsneliai
Veršienos kepsneliai
  © Organizatoriai
Priekavos.lt
2020-07-02 15:01

Vasara – ant žarijų keptų patiekalų metas. Siūlome puikų veršienos iešmelių receptą.

Ingredientai:

1 kg veršienos,

6 šaukštai aštraus pomidorų padažo,

1 svogūnas,

4 skiltelės česnako,

200 ml vandens,

1 šaukštas 5 pipirų mišinio,

4 šaukštai alyvuogių aliejaus,

druskos pagal skonį,

300 g vyšninių pomidorų.

Gaminimas

Veršieną nuplauti, supjaustyti 3–5 cm storio gabaliukais. Svogūną nulupti, supjaustyti. Česnako skilteles sugrūsti. Daržoves sudėti į dubenį, supilti aliejų ir vandenį, sudėti prieskonius, pomidorų padažą ir gerai išmaišyti. Sudėti smulkintą veršieną, išmaišyti ir suspausti. Marinuoti apie 6 val. Paruoštą veršieną suverti ant iešmų kartu su vyšniniais pomidorais ir kepti vartant apie 40 min.