Karštos pomidorų ir baklažanų salotos

Baklažanų salotos
Baklažanų salotos
  © Flickr

Šios salotos yra patogus patiekalas tuo, kad jas galima valgyti ir šaltas.

Reikės:

400 g baklažanų,

300 g pomidorų,

150 g paprikos,

100 g raudonųjų svogūnų,

2 česnako skiltelių,

šviežios kalendros (arba kitų prieskoninių žolių),

1 šaukšto sojų padažo,

1 šaukšto obuolių acto,

1 šaukštelio druskos,

aliejaus kepti.

Gaminimo būdas

Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite actu ir palaikykite, kol paruošite salotas.

Baklažanus supjaustykite nedideliais 5 mm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite 20 minučių. Po to nuspauskite sultis ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

Baklažanus apkepinkite keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi. Pomidorus ir papriką supjaustykite, sudėkite į keptuvę ant iškepusių baklažanų. Svogūnus nuspauskite ir taip pat pridėkite prie daržovių. Įmaišykite smulkiai supjaustytus žalumynus, išspaustas česnako skilteles, sojų padažą. Sudėkite į lėkštes.

Skanaus!