Vegetariški balandėliai su bulvėmis ir sūriu

Vegetariški balandėliai
Vegetariški balandėliai
  © Socialiniai tinklai

Šiek tiek neįprasti, bet skanūs balandėliai be mėsos patiks ir vegetarams, ir tiems, kurie nori virškinimo sistemos per daug neapsunkinančio maisto.

Reikės:

5 bulvių,

2 svogūnų,

4 šaukštų aliejaus,

¼ stiklinės pieno,

1 kopūsto galvos,

½ stiklinės grietinės,

1 šaukštelio miltų,

100 g tarkuoto sūrio,

druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimo būdas

Nuskustas bulves išvirkite garuose ir dar karštas sutrinkite per sietelį.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.

Į karštas bulves įmaišykite svogūną, druskos ir karštą pieną. Gerai išplakite.

Išpjaukite kopūsto šerdį. Sudėkite kopūstą į didelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir virkite 5–6 minutes. Ištraukite iš vandens, atskirkite lapus. Nupjaukite lapų sustorėjimus ir vidurinę gyslą. Uždėkite ant jų įdaro ir suvyniokite balandėlius.

Balandėlius sudėkite į kepimo formą, užpilkite grietinėle, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 20 minučių, kol apkepas pasidengs rusva sūrio plutele.

Sudėkite balandėlius į lėkšte ir palaistykite padažu, kuriame jie troškinosi.

Papuoškite kapotais žalumynais.

Skanaus!