Savaitgalio receptas: jautiena su smidrais

Jautiena
Jautiena
  © Organizatoriai
Priekavos.lt
2020-05-23 15:01

Šiam patiekalui pagaminti prireiks daugiau laiko, bet užtat šveltinė nuotaika namuose bus garantuota.

Ingredientai::

500 g jautienos kumpio,

250 g smidrų,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

šaukštelis maltų baltųjų pipirų,

150 g vyšninių pomidorų,

aliejaus kepti,

druskos pagal skonį.

Padažui::

svogūnas,

3 šaukštai medaus,

3 šaukštai balzaminio acto.

Gaminimas

Jautieną supjaustyti 2,5 cm storio gabalėliais, apšlakstyti aliejumi, apibarstyti pipirais, pasūdyti ir pakepinti.

Svogūną susmulkinti, sumaišyti su lydytu medumi, actu ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol padažas karamelizuosis.

Smidrus virti sūdytame vandenyje apie 2 min.

Jautieną patiekti su smidrais ir pomidorais, apšlaksčius gautu padažu.