Pikantiški vištienos maltinukai su grybais

Vištienos maltinukai
Vištienos maltinukai
  © Socialiniai tinklai

Gardūs vištienos maltinukai su grybais padės sukurti namuose šventinę nuotaiką.

Reikės:

500 g vištienos faršo

10 pievagrybių

1 kiaušinio

2 svogūnų

druskos, pipirų pagal skonį

6 šaukštų pieno

50 g fermentinio sūrio

2 šaukštelių pomidorų padažo

250 ml (1 stiklinės) vandens

2 česnako skiltelių

0,5 šaukštelio džiovinto baziliko

6 šaukštų saulėgrąžų aliejaus

1 duonos riekelės

Gaminimo būdas

Duonos riekelę išmirkykite piene, nuspauskite.

Vištienos faršą sumaišykite su sutrupinta duonos riekele, kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, druska, pipirais.

Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Suvilgykite rankas vandeniu, paimkite mažo kotleto dydžio faršo gabalėlį. Suplokite rankomis, viduryje įdėkite pievagrybį kepurėle žemyn ir gražiai užlenkite faršo paplotėlio kraštu į viršų, suformuokite rutuliuką. Taip pat suformuokite kitus maltinius.

Gautus maltinius sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepkite iš visų pusių.

Tada maltinius sudėkite į apkepo formą, pabarstykite smulkiai supjaustytu svogūnu ir česnaku.

Vandenį sumaišykite su pomidorų padažu, džiovintomis prieskoninėmis žolėmis, įberkite druskos, pipirų pagal skonį. Išmaišykite, užpilkite vištienos rutuliukus.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, ant kiekvieno rutuliuko uždėkite po kvadratinį griežinėlį sūrio ir kepkite toliau, kol sūris išsilydys.

Skanaus!