Keptas kiaulienos kumpis su medumi ir kriaušėmis

Maxima.lt
2019-11-26 11:42

JUMS REIKĖS:

1 kg kiaulienos kumpio

 3 kriaušių

 2 morkų

 1 svogūno

 1 šaukštelio pipirų 

 1 poro

 60 g rudojo cukraus

 70 g medaus

 2 v. š. spanguolių sirupo

 saujos ridikėlių

 4 batatų

 2 agurkų

kelių šakelių krapų

 25 g svogūnų laiškų

 2 v. š. grietinės


GAMINIMAS:

Į puodą su šaltu vandeniu dedame kumpį, pjaustytas morkas, svogūną, porą, žiupsnelį druskos ir likusius prieskonius. Uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros apie valandą.

Prieš ištraukdami kumpį, pasigaminame glazūrą. Į keptuvę beriame cukrų, medų ir spanguolių sirupą. Maišydami kaitiname ant nedidelės ugnies 4­–5 minutes, kol gauname tamsios spalvos glazūrą.

Įkaitinę orkaitę iki 170 laipsnių supilame ant kumpio medaus glazūrą, sudedame kriaušes ir kitas daržoves ir kepame orkaitėje 25 minutes.

Garnyrui paruošiame salotų. Supjaustome agurkus ir ridikėlius, svogūnų laiškus ir krapus. Pilame grietinės ir dedame druskos bei pipirų. Skanaus!

„Kol mėsa kepa, tai puikus laikas paruošti salotas. Rekomenduočiau rinktis salotas su grietine ir pipirais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnų laiškus, krapus ir agurkus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su grietine, pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!“ – sako lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.

Šiam receptui reikalingus produktus rasite prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse.

„Mūsų klientų poreikiai nuolat keičiasi, jie vis labiau vertina platų asortimentą ir ieško naujų, unikalių skonių. Tai pastebėdami nuolat plečiame siūlomų prekių pasirinkimą. Tad šiam receptui reikalingus ingredientus bei jų alternatyvas pirkėjai mūsų parduotuvėse ras už prieinamą kainą“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.