Šie sumuštiniai puikiai tiks šeimos pusryčiams. Vaikai juos valgo su malonumu, nes jiems šis patiekalas asocijuojasi su desertu.
Reikės:
200 g varškės
50–100 g tirštos uogienės arba džemo
poros mėtų šakelių
pusės batono
šviežių arba šaldytų uogų papuošimui
pusės šaukštelio cukraus pudros pabarstymui
žiupsnelio druskos
Gaminimo būdas
Batoną supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Paskrudinkite jas sausoje keptuvėje arba pakepinkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
Dubenėlyje ištrinkite varškę su uogiene, kapotomis mėtomis ir trupučiu druskos.
Varškę paskirstykite ant kiekvieno batono skrebučio, išlyginkite, papuoškite uogomis ir pabarstykite cukraus pudra.
Pastaba: šie sumuštiniai tinka ir vaikų šventėms.
Skanaus!