Morkų pyragas su citrininiu kremu

Morkų pyragas
Morkų pyragas
  © Socialiniai tinklai

Minkštas, purus, aromatingas morkų pyragas – geriausias pasirinkimas, norint pradžiuginti šeimą savaitgalį.

Reikės:

180 g morkų

200 g sviesto

150 g cukraus

0,5 šaukštelio cinamono

1 citrinos ar apelsino žievelės

10 g kepimo miltelių

250 g miltų

3 kiaušinių

80 g mėgstamų riešutų

Kremui:

100 g grietinės

150 g kondensuoto pieno

0,5 citrinos sulčių

riešutų papuošimui

Gaminimo būdas

Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite.

Dubenyje išplakite 3 kiaušinius su cukrumi iki putų.

Įmaišykite tarkuotas morkas, lydytą sviestą, paskui tarkuotą žievelę, susmulkintus riešutus, cinamoną ir miltus su kepimo milteliais.

Tešlą supilkite į riebalais išteptą kepimo formą (22–24 cm skersmens).

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40–45 minutes. Leiskite pyragui atvėsti ant grotelių. Tada išimkite iš formos.

Paruoškite kremą. Šaltą grietinę išplakite elektriniu plaktuvu. Plona srovele pilkite kondensuotą pieną ir plakite dar 2–3 minutes. Įpilkite citrinos sultis ir dar plakite 1 minutę.

Kremą paskirstykite ant pyrago paviršiaus. Papuoškite tarkuota citrinos ar apelsino žievele ir riešutais.

Skanaus!