Naminė „Nutela“ – iš mikrobangų krosnelės

Naminė "Nutela"
Naminė "Nutela"
  © Flickr

Skani, švelni riešutų ir šokolado pasta, pagaminta savo rankomis, bus tiesiog tirpstanti burnoje. Ir svarbiausia – be jokių kenksmingų priedų.

Reikės:

100 g išvalytų žemės riešutų,

100 g išvalytų migdolų,

250 ml pieno,

3–4 šaukštų medaus,

150–160 g pieniško šokolado,

80 g juodojo šokolado.

Gaminimo būdas

Riešutus sumalkite kavamale iki smulkių gumuliukų, beveik iki miltų.

Į pakaitintą pieną su medumi (jeigu nesate įgudę pieno šildyti mikrobangų krosnelėje, geriau tą daryti ant viryklės, kad neišbėgtų netikėtai) įmaišykite riešutų miltus.

Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite gabaliukais sulaužytą pienišką ir juodąjį šokoladą (jų proporcijas galima varijuoti pagal individualų skonį). Kaitinkite trumpais impulsais po 15 sekundžių.

Ištirpintą šokoladą kruopščiai įmaišykite į pieną su riešutų miltais.

Gautą šokoladinę riešutinę pastą supilkite į hermetiškai uždaromą stiklainį, leiskite atvėsti ir padėkite nakčiai į šaldytuvą, kad masė sustingtų.

Šaldytuve galima laikyti 7 dienas.

Naminę „Nutelą“ galima tepti tiesiog ant bandelės ar batono.

Pastaba: jeigu šiuo šokoladiniu riešutiniu kremu pertepsite vaflius ir prislėgsite, tai gausite gardų vaflinį tortą.