Žiedinių kopūstų apkepas su sūriu

Žiedinių kopūstų apkepas
Žiedinių kopūstų apkepas
  © Socialiniai tinklai

Tai lengvas ir labai naudingas patiekalas, kurį galima valgyti ir ryte, ir per pietus, ir vakare.

Reikės:

1,5 kg žiedinių kopūstų

50 g sviesto

50 g susmulkinto svogūno

2 šaukštų miltų

1,5 šaukštelio druskos

1,5 stiklinės pieno

75 g kietojo sūrio

2 šaukštų maltų džiūvėsėlių

1 lauro lapo

kvapiųjų pipirų pagal skonį

tarkuoto muskato riešuto pagal skonį

Gaminimo būdas

Kopūstą supjaustykite, sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite 10 minučių. Nuvarvinkite per sietelį.

Mažoje keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Suberkite miltus, druską, kvapiuosius pipirus, įdėkite muskato riešuto. Į šį mišinį plona srovele maišydami supilkite pieną. Įdėkite lauro lapą ir kaitinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Išimkite lauro lapą ir įmaišykite tarkuotą sūrį. Sumaišykite su virtais kopūstais ir sudėkite į kepimo formą. Pabarstykite džiūvėsėliais ir tarkuotu sūriu. Pašlakstykite lydytu sūriu ir pašaukite į iš anksto iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių, kol paviršius pasidengs gardžia rusva plutele.

Skanaus!