Pikantiškas pomidorų džemas žiemai

Pomidorai
Pomidorai
  © Pixabay.com
Rinkosaikste.lt
2019-10-10 15:01

Iš sunokusių pomidorų galima pasigaminti nuostabų pagardą, kurį bus galima laikyti iki pavasario.

Reikės:

1,5 kg pomidorų;

500 g cukraus;

6 v. š. citrinų sulčių;

1 a. š. cinamono

1 a. š. džiovintų bazilikų;

1 a. š. šviežiai tarkuoto imbiero;

½ a. š. maltų gvazdikėlių;

druskos ir pipirų (pagal skonį).

Gaminimas:

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite jų odelę. Tuomet išimkite kietus viduriukus ir pomidorus susmulkinkite. Susmulkintus pomidorus ir likusius ingredientus sudėkite į puodą ir virkite ant didesnės ugnies, iki kol pradės burbuliuoti. Tuomet sumažinkite ugnį ir vis pamaišydami virkite apie valandą, kol sutirštės. Paruoštą džemą supilkite į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn, šiltai apklokite ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.