Traškios cukinijų lazdelės

Cukinijų lazdelės
Cukinijų lazdelės
  © Socialiniai tinklai

Iš cukinijų galima pagaminti gardų, aromatingą užkandį, kuris nustebins savo paprastumu.

Reikės:

1–2 cukinijų,

0,5 stiklinės grietinės,

2 česnako skiltelių,

100 g tarkuoto kietojo sūrio,

1 stiklinės maltų džiūvėsėlių.

Gaminimo būdas

Supjaustykite cukiniją pailgomis lazdelėmis.

Dubenėlyje sumaišykite grietinę, išspaustą česnaką, džiūvėsėlius ir sūrį. Pasilikite truputį sūrio, kad galėtumėte pabarstyti lazdeles.

Gerai išmaišykite mišinį iki košės konsistencijos. Kiekvieną cukinijos lazdelę iš visų pusių suvilgykite košėje. Ir dar prispauskite pirštais mišinį prie cukinijos lazdelės šonų.

Sudėkite lazdeles ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 15–20 minučių, kol gražiai paruduos. Pabarstykite tarkuotu sūriu.

Patiekite su mėgstamu padažu ar dažiniu.

Skanaus!