Šokoladinis pyragas su avokadu ir burokėliais

Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas
  © Asmeninis albumas
Vedukeliu.lt
2019-08-25 15:01

Labai skanus, minkštas, drėgnas pyragas. Iš vegetariškos virtuvės.

Ingredientai:

210 g miltų,

150 g kokosų

1 šaukštelis vanilinio cukraus,. 

80 g kakavos,

70 g migdolų miltų

1 avokadas,

70 g burokėlio,

75 g kokosų aliejaus,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

1 šaukštelis sodos

1 šaukštas obuolių acto,

225 ml vandens.

Gaminimo būdas

Į didelį dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavą ir gerai išmaišome.


Gaminimo procesas

Gaminimo procesas© Asmeninis albumas

2. Burokėlį sutarkuojame smulkia tarka, avokadą sutriname šakute.

3. Į kitą dubenį beriame cukrų, vanilinį cukrų, dedame tarkuotą burokėlį bei trintą avokadą ir permaišome. Pilame kokosų aliejų, permaišome. Pilame vandenį, actą ir dar kartą gerai išmaišome.

4. Į skystą mišinį po trupučiuką beriame miltus ir gerai išmaišome.


Gaminimo procesas

Gaminimo procesas© Asmeninis albumas

5. Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą formą.

6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba iki sauso pagaliuko

7. Iškeptą pyragą išimame iš kepimo formos, atvėsiname, supjaustome ir tiekiame.

Recepto autorė Oksana Misiukienė