Šis cukinijų, baklažanų ir pomidorų apkepas – populiarus prancūzų virtuvės patiekalas.
Reikės:
500 g cukinijos,
500 g baklažano,
500 g pomidorų.
Padažui:
400 g pomidorų,
100 g morkų,
150 g svogūnų,
300 g paprikos,
3 česnako skiltelių,
1 šaukštelio cukraus,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
5 g čiobrelių,
5 g rozmarinų,
5 g bazilikų,
druskos pagal skonį,
1,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo būdas
Paruoškite padažą: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 10 minučių ir nulupkite odelę. Supjaustykite nedideliais kubeliais.
Paprikas suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje) 25 minutes. Pašalinkite sėklas.
Nulupkite svogūnus ir smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite mažais skridinėliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite svogūnus 2 minutes. Sudėkite morkas, susmulkintą česnaką, druską, pipirus, prieskonius ir troškinkite 15 minučių. Sutrinkite elektrinėje trintuvėje.
Cukinijas, baklažanus ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Pasistenkite parinkti vienodo skersmens daržoves.
Į apkepo formą supilkite padažą. Pabarstykite baziliku. Pakaitomis iš cukinijų, baklažanų ir pomidorų sudėkite piramidę. Tą piramidę horizontaliai paguldykite į apkepo formą.
Viršų pabarstykite prieskoniais, palaistykite alyvuogių aliejumi. Uždenkite aliuminio folija.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite apie 1 valandą. Nuimkite foliją ir dar pakepkite 15 minučių.