Prabangus prancūziškas daržovių apkepas

Daržovių apkepas
Daržovių apkepas
  © Flickr

Šis cukinijų, baklažanų ir pomidorų  apkepas – populiarus prancūzų virtuvės patiekalas.

Reikės:

500 g cukinijos,

500 g baklažano,

500 g pomidorų.

Padažui:

400 g pomidorų,

100 g morkų,

150 g svogūnų,

300 g paprikos,

3 česnako skiltelių,

1 šaukštelio cukraus,

4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

5 g čiobrelių,

5 g rozmarinų,

5 g bazilikų,

druskos pagal skonį,

1,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo būdas

Paruoškite padažą: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 10 minučių ir nulupkite odelę. Supjaustykite nedideliais kubeliais.

Paprikas suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje) 25 minutes. Pašalinkite sėklas.

Nulupkite svogūnus ir smulkiai supjaustykite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite mažais skridinėliais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite svogūnus 2 minutes. Sudėkite morkas, susmulkintą česnaką, druską, pipirus, prieskonius ir troškinkite 15 minučių. Sutrinkite elektrinėje trintuvėje.

Cukinijas, baklažanus ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Pasistenkite parinkti vienodo skersmens daržoves.

Į apkepo formą supilkite padažą. Pabarstykite baziliku. Pakaitomis iš cukinijų, baklažanų ir pomidorų sudėkite piramidę. Tą piramidę horizontaliai paguldykite į apkepo formą.

Viršų pabarstykite prieskoniais, palaistykite alyvuogių aliejumi. Uždenkite aliuminio folija.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite apie 1 valandą. Nuimkite foliją ir dar pakepkite 15 minučių.