Vasaros džiaugsmai: vištienos salotos su braškėmis

Braškių ir vištienos salotos
Braškių ir vištienos salotos
  © Socialiniai tinklai

Ne visi žino, kad braškes galima derinti prie įvairių daržovių, paukštienos ir net žuvies. Kad tuo įsitikintumėte, išbandykite šias salotas.

Reikės:

200 g vištienos filė

150 g braškių

2 saujų špinatų

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

2 šaukštų citrinų sulčių

1 šaukšto medaus

1 šaukštelio garstyčių grūdeliais

petražolių ryšelio

0,5 šaukštelio kario prieskonių

maltų juodųjų pipirų

0,5 šaukštelio jūros druskos

Gaminimo būdas

Paruoškite antpilą: sumaišykite aliejų, citrinų sultis, garstyčias, medų, druską, pipirus ir susmulkintas petražoles. Palaikykite 15–20 minučių šaldytuve.

Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, pabarstykite kario prieskoniais, išmaišykite ir iškepkite keptuvėje. Leiskite ataušti.

Špinatus nuplaukite, nusausinkite. Stambius lapus atidėkite, o likusius suplėšykite arba supjaustykite. Braškes nuplaukite, stambias perpjaukite.

Salotinės dugną išklokite stambiais špinatų lapais. Sudėkite ataušusią vištieną, likusius špinatus ir braškes. Apliekite užpilu ir išmaišykite.

Skanaus!