Nuostabiai lengvas aguoninis pyragas

Aguoninis pyragas
Aguoninis pyragas
  © Socialiniai tinklai

Jei mėgstate kepinius su aguonomis, šį receptą tikrai įsidėmėsite.

Reikės:

4 kiaušinių,

1 stiklinės cukraus,

125 g sviesto,

reklama

1 stiklinės aguonų,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

1 stiklinės miltų,

riešutų ir razinų pagal skonį.

Gaminimo būdas

reklama

Aguonas pavirinkite vandenyje 5 minutes. Uždenkite puodą ir leiskite aguonoms išbrinkti 20 minučių, tada nuvarvinkite per sietelį.

Dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi ir sviestu.

Supilkite aguonas, miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Atskirai išplakite baltymus iki putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Jei mėgstate, įmaišykite razinų. Sudėkite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą. Viršų pabarstykite kapotais riešutais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių.

reklama

Skanaus!