Savaitgalio receptas: švelnus varškės pyragas su smėline plutele

Varškės pyragas
Varškės pyragas
  © Socialiniai tinklai

Šiam gardžiam pyragui pagaminti nesugaišite daug laiko, o efektas bus didelis.

Reikės:

400 g varškės,

1 kiaušinio,

260 g miltų,

6 šaukštų cukraus,

4 šaukštų grietinės,

200 g sviesto,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos.

Gaminimo būdas

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir 1 šaukštu cukraus. Rupia tarka sutarkuokite sviestą, sudėkite į miltus ir išmaišykite, kad sviesto gabalėliai apliptų miltais.

Dabar paruoškite įdarą. Į elektrinę maišyklę sudėkite varškę, suberkite likusį cukrų, grietinę, įmuškite kiaušinį. Išplakite iki vientisos purios masės.

Kepimo formą patepkite sviestu. Ant jos sutrupinkite pusę smėlinės tešlos ir palyginkite. Ant viršaus uždėkite varškės įdarą, išlyginkite paviršių. Ant jos sutrupinkite antrą tešlos dalį.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepkite pusvalandį.

Skanaus!