Vegetariški kukuliai pomidorų ir paprikos padaže

Vegetariški kukuliai
Vegetariški kukuliai
  © Flickr

Šie kukuliai bus panašūs į mėsiškus, tačiau lengviau virškinami, gerokai liesesni ir turintys daugiau naudingų medžiagų organizmui.

Reikės:

70 g lęšių,

70 g sorų kruopų,

1 paprikos,

reklama

250 ml konservuotų pomidorų savose sultyse,

žalumynų pagal skonį,

4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį.

Gaminimo būdas

reklama

Lęšius ir soras išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Ataušusias kruopas pabarstykite druska ir prieskoniais, gerai išmaišykite.

Suformuokite mažus rutuliukus, gerai suspausdami „faršą“.

Įkaitintoje, nepridegančioje keptuvėje su aliejumi iškepkite kukuliukus iš visų pusių, periodiškai vartydami.

Į troškintuvą supilkite pomidorus savo sultyse, įberkite prieskonių pagal skonį, supjaustytą papriką, sudėkite kukuliukus ir patroškinkite 10 minučių.

Patiekite su tuo pačiu padažu, pabarstę kapotais žalumynais.

reklama