Švediškas obuolių pyragas

Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
© Pixabay.com

Šį pyragą iškepti labai lengva. Sunkiausias darbas bus nulupti ir supjaustyti obuolius.

Reikės:

150 g miltų,

3 šaukštelių kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

reklama

75 g liesos varškės,

30 ml aliejaus,

1 kiaušinio,

3 šaukštų cukraus pudros,

800 g obuolių,

reklama

100 g grietinės,

žiupsnelio cinamono.

Gaminimo būdas

Iš miltų, kepimo miltelių, varškės, aliejaus, kiaušinio ir 1 šaukšto cukraus pudros išminkykite tešlą. Iškočiokite ją ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą pyrago formą, kraštelius šiek tiek pakelkite.

Obuolius nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite. Sudėkite ant tešlos. Grietinę sumaišykite su 2 šaukštais cukraus pudros, cinamonu ir užpilkite ant obuolių.

reklama

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepkite apie 30–35 min.


Obuolių pyragas© Pixabay.com
reklama