Kiniškos Naujųjų salotos su skrandukais

Vištienos skrandukų salotos
Vištienos skrandukų salotos
© Flickr

Artėjant Kinų Naujiesiems metams, reikėtų ir atiduoti duoklę šiai šaliai ir šiai šventei. Taigi, siūlau pasigaminti tobulai paprastų, bet be galo gardžių sočių salotų vos iš trijų pagrindinių ingredientų.

SUDEDAMOSIOS DALYS:

1 didelė morka,

1 ilgas agurkas,

300 g vištienos skrandukų,

3 šaukštai šviežiai išspaustų citrinos sulčių,

2 šaukštai medaus,

2 šaukštai sojos padažo,

2 šaukštai aliejaus,

8 skiltelės česnako.

GAMINIMAS:

· Skrandukus išverdame, kol suminkštės.

· Kol verdame, smulkiais šiaudeliais supjaustome morką ir agurką.

· Pasidarome saldžiarūgštį padažą. Nusilupame ir sutriname česnaką. Visus skystus ingredientus sumaišome. Į masę dedame česnakus ir medų. Pamaišome ir palaukiame, kol medus ištirps.

· Kai skrandukai išverdame, juos atvėsiname ir supjaustome smulkiais kvadratėliais.

· Skrandukus, agurkus ir morkas sudedame į vieną dubenį. Apliejame padažu, sumaišome. Jei mėgstate, gali pabarstyti sezamo sėklomis.

Skanaus!