Vištiena su kokoso pienu

Vištiena su kokoso pienu
Vištiena su kokoso pienu

Keliaudami po Tailandą, Vietnamą ir Kambodžą ne kartą ragavome šių šalių virtuvių pasididžiavimo – įvairių daržovių arba vištienos kokosų pieno padaže (angl. curry). Šie patiekalai patiekiami su ryžiais, labai aromatingi, skanūs ir sotūs. Užsisakęs „curry“, gali tik spėlioti, kokios spalvos jis bus šį kartą – oranžinės, pilkšvos ar žalios, tai priklauso nuo dedamų prieskonių. Tailande vertėtų atskirai paprašyti, kad nebūtų aštru, jei nesate ugninio maisto mėgėjas. Net ir paprašę, kelis čili pipirus dubenyje vis tiek rasite.

Vietnamo kalnų miestelyje Dalate su vietine mergina Mai Le kartu ruošėme vištieną kokoso piene vakarienei. Tai visai paprasta ir labai skanu – siūlome pamėginti ir Jums!

Trims porcijoms reikės:

  • 1 viščiuko (atšildyto)
  • sojos padažo
  • saldžiarūgščio čili padažo
  • 1 didelio česnako
  • 1 svogūno
  • skardinės kokosų pieno
  • aliejaus kepimui
  • Garnyrui – virti ryžiai ir daržovės.

Ruošimo būdas:

1. Atšildytą vištieną supjaustome į stambius gabalus. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūnus ir česnakus.

2. Vištieną, svogūnus ir česnakus sudedame į didelį indą, įpilame šiek tiek sojos padažo ir saldžiarūgščio čili padažo. Pusvalandį viską pamarinuojame.

3. Į įkaitusią keptuvę įpilame aliejaus. Iškepame vištieną.

4. Iškeptą vištieną perdedame į švarią keptuvę, įpilame kokosų pieno.

5. Ant silpnos ugnies 10 minučių patroškiname vištieną kokoso piene.

Patiekiame karštą su ryžių ir daržovių garnyru.

Skanaus!