Pierre`o Koenigo „Beach House“ TopTenRealEstateDeals.com
Parduodamas paskutinis amerikiečių architektūros legendos darbas
Namas Ir Aš

Nekilnojamojo turto pardavėjų lentynose šią savaitę pasirodė neeilinis pirkinys – garsaus amžiaus vidurio moderniojo stiliaus architekto Pierre'o Koenigo projektas, žinomas kaip “Koenigo paplūdimio namas“. Paskutiniu architekto darbu tapęs pastatas Malibu (JAV, Kalifornija) pakrantėje parduodamas už 17,85 mln. dolerių.

2011 metais pastatytas įspūdingas 330 kv. m ploto namas stikliniu fasadu atspindi moderniosios estetikos kvintesenciją ir išsiskiria griežtomis linijomis. Iš visų kambarių pro stiklines sienas į vidų patenka daug natūralios šviesos ir atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai. Kreminės sienos su chromo ir šviesaus medžio akcentais sukuria gaivų, minimalistinį vaizdą, o stumdomos stiklinės durys ištrina ribą tarp vidaus ir lauko. Tris pastato aukštus jungia stilingi plieniniai centriniai laiptai.

Pierre`o Koenigo „Beach House“

Trijų aukštų, keturių miegamųjų ir keturių vonios kambarių namas yra vos už kelių metrų nuo Ramiojo vandenyno pakrantės. Aplink namą yra keletas terasų, suteikiančią daugybę galimybių pramogauti, pavyzdžiui, mėgautis vandenyno vaizdu pliuškenantis SPA erdvėje. Žavingoje virtuvėje yra didelė sala su baro kėdėmis, o svetainėje – židinys. Pastate taip pat yra sporto salė, namų kino teatras ir garažas su automobilių keltuvu ir nuleidžiami laiptai į paplūdimį.

Namas suprojektuotas taip, kad būtų draugiškas aplinkai, jis maitinamas saulės energija ir turi išmaniojo namo sistemą. Namą supa kiparisai ir palmės, suteikiančios privatumo ir ramybės.

TopTenRealEstateDeals.com

Vienas žymiausių pasaulyje vidurio amžiaus moderniojo stiliaus architektų, Pietų Kalifornijos universiteto garbės profesorius Pierre'as Koenigas bakalauro laipsnį įgijo USC architektūros mokykloje ir keturiasdešimt metų čia dėstytojavo.

Atominio amžiaus optimizmą atspindinčioje vidurio amžiaus moderniojo stiliaus architektūroje vyravo švarios linijos, geometrinės formos ir funkcionalios medžiagos, daugiausia dėmesio buvo skiriama plienui, stiklui ir betonui. Žurnalui „Art and Architecture“ remiant gyvenamosios architektūros eksperimentus, P. Koenigas buvo pasirinktas projektuoti du statinius. iš jų. Jo sukurtas „Case Study House #22“, dar žinomas kaip „Stahl House“, laikomas Los Andželo moderno ikona.

„Stahl House“, P.  Koenigo projektas

Šis namas išgarsėjo dėl įspūdingos 1960 m. Juliuso Shulmano darytos nuotraukos, kurioje stiklinis statinys pakibęs virš Los Andželo miesto šviesų. jame buvo filmuojama daugybė filmų ir muzikinių vaizdo klipų.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura