„Mario Cucinella Architects“ projektas Duccio Malagamba
Modernus barokas
Namas Ir Aš

Seniausia Mormano miestelyje (Italija, Kalabrijos regionas) išlikusi bažnyčia siekia IX amžių. Naujausia ant kalvos miestelio pakraštyje iškilo vos prieš pusmetį.

Studijos „Mario Cucinella Architects“ projektuotas modernus šventyklos pastatas išsiskiria istorinio miestelio aplinkoje. Pagrindiniam fasadui, iš kurio atsiveria vaizdas į kalnus bei aikštę, architektai išlaikė šventyklai būdingus elementus – kryžių ir išraiškingas duris. Architektų teigimu, aptakias betoninio statinio formas įkvėpė barokiniai skliautai.

Bažnyčios interjeras – minimalistinis, čia suprojektuoti elementarių formų akmeniniai kilnojami suolai, sakykla ir altorius, o puošniausiu elementu tapo nuo 16 metrų aukščio lubų krentančios balto audinio klostės.

Projekto autoriai tvirtina siekę, kad menas ir architektūra sugyventų kartu, nepažeidžiant jų autonomijos, todėl moderniame interjere naudojo tradicines medžiagas, taip kurdami sąveiką su naujoviškos architektūros baroko bruožais.

Pastate taikomi pasyvaus dizaino principai – natūralus vėdinimas ir apšvietimas leidžia pastatui harmoningai susisieti su supančia aplinka, todėl nereikia naudoti mechaninių įrenginių.

Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura