„Paola Lenti“ kolekcija „Jardin“. Gamintojai
Sodo baldų kolekcija „Jardín“ – laikui nepavaldaus dizaino ir naujų technologijų sąjunga
Namas Ir Aš

Mokėjimas derinti tradiciją ir modernumą taip pat reiškia jautrumą atkuriant tuos praeities ženklus, kurie vis dar gali būti aktualūs. Tai dar vienas būdas atskleisti požiūrį į tvarumą: atgaivinti objektą ir atkurti jo vertę.

Vedina tokios idėjos, gimė naujoji kolekcija „Jardín“, skirta pagerbti architektę ir dizainerę Clarą Porset ir jos projektus, pasižyminčius nesenstančiomis formomis. „Jardín“ įkvėpė sklandžios ir organiškos lauko baldų linijos, kurias 1957 m. Kuboje gimusi dizainerė sukūrė viešbučiui „Pierre Marqués“ Akapulke – to meto avangardinės architektūros pavyzdžiui – ir vėliau pristatė „XI Milano trienalėje“, kur jie buvo apdovanoti sidabro medaliu.

Baldų gamintojas „Paola Lenti“ šiuolaikiškai interpretavo nepakartojamą šių kūrinių stilių, išlaikydama jų originalią dvasią. Tai buvo įmanoma tik dėl ilgo ir nuodugnaus atkūrimo darbo, kurį bendrovė atliko padedama Meksikos profesoriaus, C. Porset darbų tyrinėtojo Jorge'o A. Vadillo López.

"Clarą Porset atradau atlikdama tyrimą apie Luisą Barraganą ir jo nepaprastą spalvų pojūtį, – aiškina dizainerė Paola Lenti. Radau Akapulko nuotrauką: jūra horizonte, palmės, o aplink baseiną – nuostabios žemos kėdės. Taip pradėjau ieškoti informacijos apie ją, kol radau tai, kas liko iš jos originalių piešinių“.

Kuboje gimusi dizainerė Clara Porset (1970 m. portretas); pintas fotelis ir kojų atrama, apdovanoti Milano trienalėje 1957 m.; paplūdimio gultai ir šezlongai paplūdimiams ir sodams.

Audinių pynimai buvo atnaujinti naudojant aukštųjų technologijų siūlus Twiggy – išskirtinę lauko baldų medžiagą: patvarią, atsparią vandeniui, netoksišką ir visiškai perdirbamą. Twiggy virvelė gaminama derinant skirtingas spalvas, kad būtų išgautas subtilus melanžo efektas. Ji audžiama rankomis, laikantis tradicinių technologijų, kurias Paola Lenti iš naujo atrado ir sugrąžino į šiuolaikinį gyvenimą.

Kadaise buvusi lenktos medienos konstrukcija šiandien pagaminta iš našesnio ir tvaresnio aliuminio, nulakuoto specialiai sukurtomis spalvomis, derančiomis su apmušalais. Rezultatas – suapvalintų ir organiškų formų fotelių ir gultų kolekcija, turinti praėjusių laikų sodo baldų prieskonį ir technines charakteristikas, kurias lėmė naujausi moksliniai tyrimai.

Medžiagų tyrimai visada buvo Paolos Lenti kūrybos išskirtinumas. Bendrovė sako, kad šiais metais įmonė švenčia 20 metų „Rope“ – medžiagos, kuri leido įveikti tradicinę namų apgyvendinimo sampratą ir pirmą kartą pristatė sklandumo tarp vidaus ir lauko erdvių koncepciją – gimtadienį. Ilgaamžė, 100 % perdirbama ir natūraliai vandenį atstumianti „Rope“ yra vis pažangesnių medžiagų, tarp jų ir „Twiggy“ – siūlų, iš kurių gaminama „Jardín“ kolekcija, pirmtakė.

Kolekcija „Jardin“.
Straipsnio komentarai

Siųsti
Architektūra architektura