Rolandos Adomavičienės („Pievų fėja“) kurtas interjeras Brigita Strazdė
Šiluma traukiantys namai: dizainerė įgyvendino ir savo, ir užsakovo svajonę
Rasa Pangonytė

Sukurti jaukius namus daug keliaujančiam žmogui – interjero ir kraštovaizdžio dizainerė Rolanda Adomavičienė („Pievų fėja“) tai vadina ir savo svajonės išsipildymu, ir sėkmingai įgyvendinta užduotimi.

Panevėžio širdyje esančio buto rekonstrukcija truko metus. Dizainerė juos vadina įdomia patirtimi ir džiaugiasi draugyste su užsakovais. „Pagrindinė šio projekto užduotis buvo sukurti patogius ir jaukumu traukiančius, keliaujančiam žmogui tinkančius apartamentus, kurie savo namus primenančia atmosfera viliotų sugrįžti ir vėl bei apsistoti ilgesniam laikui. Todėl, kurdama šį interjerą, daug laiko skyriau analizei, stengiausi išjausti, kokios spalvos labiausiai tiktų šiam jausmui ir norui suformuoti“, – sako interjero dizainerė ir akcentuoja, kad visada kuria vedama ne taisyklių, o jausmų.

Ypatingas dėmesys skirtas spalvoms – išanalizavusi aplinką ir atsižvelgusi į užsakovų asmenybes, interjero kūrėja nusprendė rinktis šiltus atspalvius. „Vaikštinėdama po butą, dairydamasi pro langus, klausydama klientų, supratau, jog sienos ir lubos turi būti šviesios, neutralios, kad sukurtų foną visiems kitiems tamsesniems elementams“, – pasakoja R. Adomavičienė.

Rausvi atspalviai ir oranžinė spalva interjere skleidžia šilumos jausmą, o ruda – ramybę. Žalia ir balta interjerui suteikia prabangos ir harmonijos. Pasak dizainerės, unikali indigo spalva, kurią galima pamatyti miegamajame ir ant užuolaidų, atveria žmogaus kūrybiškumą, vaizduotę, padeda įveikti stresą, nuramina. Poilsiui nuteikiančiai nuotaikai sukurti miegamajam pasirinktos tamsesnės spalvos, padedančios slopinti stiprias emocijas, nurimti ir atsipalaiduoti.

„Pastaruoju metu kurdama interjerą pradėjau naudoti ir juodą spalvą. Dauguma žmonių jos bijo, tačiau be reikalo. Juoda spalva visus kitus interjere esančius atspalvius sujungia į visumą, sukonkretina, harmonizuoja aplinką“, – sako interjero autorė.

Daug dėmesio skirta kokybiškoms medžiagoms ir baldams. Grindims pasirinktas eglutės raštu suklotas ąžuolinis parketas – klasikos ir modernumo pavyzdys. „Tai nuostabus elementas prabangiai atmosferai sukurti“, – sako dizainerė.

Senamiesčiui būdingai stilistikai pabrėžti kambarių sienoms pasirinkti lipdiniai, o miegamajam dekoruoti – išskirtinumo ir jaukumo suteikiantys tapetai.

Interjero dizainerė atkreipia dėmesį, kad svetainėje aiškiai išsiskiria dvi zonos – darbo ir poilsio. Kurti ir atsipalaiduoti kviečiančios erdvės sienos dekoruotos unikaliais jauno menininko iš Italijos darbais. „Svetainėje neįmanoma nepastebėti atidengtos unikalios plytų sienos“, – sako ji.

Jaukumo ir prabangos jausmą apartamentuose kuria faktūrinės aukštos kokybės vonios kambario plytelės, „nuo kurių raštų neįmanoma atitraukti akių, norisi jas liesti“.

R. Adomavičienės teigimu, kuriant šį interjerą visur ieškota išskirtinumo. „Prieš pradedant dirbti su šeimininkais, vienas jų prasitarė, jog be galo mėgsta žiūrėti „Puaro“ detektyvą. Taip gimė idėja virtuvėje pastatyti lauko kavinukę primenantį iš metalo ir granito pagamintą vienakojį staliuką, prie kurio, niekur neskubant, rytais galima mėgautis kava ar arbata, jaukiai pusryčiauti.“

Daug dėmesio skirta namų apšvietimui. Interjere derinti modernaus ir klasikinio stiliaus šviestuvai (salonas „Ardena“). Vieni aplinkai suteikia rafinuoto grožio, kiti – išmanūs ir patogūs, pavyzdžiui, yra su USB jungtimi telefonui įkrauti.

Dizainerė sako, kad kuriant šį interjerą įdomiausia buvo suderinti nesuderinamus dalykus – klasiką ir modernumą – bei sukurti jaukų, maloniai nuteikiantį interjerą, traukiantį tiek jaunesnį, tiek vyresnį žmogų. „Iš tiesų, visas interjero kūrimo ir įgyvendinimo procesas buvo be galo įdomus ir malonus. Šiame išskirtiniame interjere įdėta daug meilės ir šilumos – kurta tarsi sau“, – pabrėžia ji.

Foto galerija.: new_000254666_2

Straipsnio komentarai

Siųsti
Interjeras interjeras