5 virtuvės technikos stebuklai, su kuriais lengvai sukursite magiškų patiekalų

5 virtuvės technikos stebuklai, su kuriais lengvai sukursite magiškų patiekalų (Gamintojų nuotr.)

Ilgos valandos, praleistos virtuvėje, kilogramai persijotų miltų, tūkstančiai iškeptų sausainių ir milijonai išbandytų receptų – pažįstate žmogų, kuris dievina gaminti ir virtuvėje jaučiasi kaip žuvis vandenyje?

Varle.lt buitinės technikos specialistai parengė patarimų, kurie galbūt padės rasti idėją, ką padovanoti užkietėjusiam ar pradedančiajam virtuvės šefui, arba pasirūpinti patiems, kad patiekalai būtų pagaminti greičiau, skaniau ir sveikiau. Smulkioji buitinė technika – tai didelė pagalba. Ir visai nesvarbu, kokie Jūsų santykiai su virtuve.

1. Didelis gali daugiau: daugiafunkcinis virtuvinis kombainas

Smulkina, kapoja, trina, plaka, pjausto griežinėliais, kubeliais, spaudžia sultis ir net minko tešlą – daugiafunkcinis virtuvinis kombainas moka daug dalykų ir gali praversti net ir patyrusiam virtuvės šefui.

Žinoma, toks įrenginys užima nemažai vietos virtuvėje, tačiau vienas virtuvinis kombainas gali pakeisti kelis kitus įrenginius.

2. Susmulkins, suplaks, sutrins ir sumaišys – trintuvas ir maišytuvas

Skanūs kokteiliai, tirštos sriubos, gardūs padažai ir šokoladiniai putėsiai – visa tai greitai pagaminti padės plakiklis. Jeigu nenorite, kad toks daiktas užimtų daug vietos virtuvėje, rinkitės rankinį plakiklį.

Be virtuvės dydžio, taip pat labai svarbu tai, kam ketinate jį naudoti. Kokteiliams ir sriuboms tinkamesnis variantas – maišytuvas su ąsočiu.

Rinkdamiesi trintuvą ar maišytuvą, atkreipkite dėmesį į galingumą, kokiomis funkcijomis pasižymi. Trintuvo atveju atkreipkite dėmesį į pagrindinį antgalį. Metalinis yra kur kas patvaresnis ir be problemų susitvarkys su kietais riešutais ir ledukais.

3. Pagamins Tau viską, net jogurtą: daugiafunkcinis puodas

Daugiafunkciškumas – svarbi buitinės technikos savybė, ypač kai kalbama apie smulkiąją buitinę techniką. Šventiniai barščiai su grybais, pyragas, avižinė košė ar naminis jogurtas – visa tai leis pagaminti toks pagalbininkas kaip daugiafunkcinis puodas.

Dėl temperatūros palaikymo funkcijos nebūtina stovėti prie viryklės, stebint šildomą maistą. Daugiafunkcinis puodas ypač praverčia namuose, kur yra vaikų, nes leidžia sutaupyti nemažai laiko.

4. Gaminimas garuose su garų puodu

Gaminimas garuose yra vienas sveikiausių maisto paruošimo būdų. Ką manote apie šventišką karpį, pagamintą nauju būdu – panaudojant garų puodą? Gaminimas garuose leidžia išvengti riebalų naudojimo ir padeda išsaugoti visas vertingas maistines medžiagas.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad viename tokiame įrenginyje galima pagaminti visus pietus, pavyzdžiui, žuvį su bulvėmis ir daržovėmis. Tereikia įpilti vandens, viską sudėti atitinkamų lygių padėkluose, įjungti laikmatį ir eiti rūpintis svarbesniais ar malonesniais dalykais.

5. Džiovintų vaisių rojus su vaisių ir grybų džiovintuvu

Nemėgstate džiovintų vaisių mišinių, kur karaliauja tik vienos rūšies vaisiai, pavyzdžiui, obuoliai? O gal svajojate apie džiovintus apelsinus, bet sunkiai jų randate prekyboje?

Su vaisių ir grybų džiovintuvu vaisius, grybus, vaistažoles ir daržoves išdžiovinsite greitai ir garantuotai be konservantų.

Rinkdamiesi tokį įrenginį, atkreipkite dėmesį į padėklų aukščio reguliavimo galimybę, nes ji pravers tuo atveju, jei norėsite džiovinti didelį kiekį vaisių, daržovių ar grybų. Galvojate, ką galima dar padaryti su grybų džiovintuvu? Paruoškite gardžių ir sveikų užkandžių bei kompoto visai šeimai.

Bananų ar burokėlių traškučiai, obuolių kompotas ar citrusinių vaisių užkandžiai... Su tokiu įrenginiu viskas priklauso tik nuo jūsų norų ir fantazijos.

varle.lt

Taip pat skaitykite:

Populiariausios naujienos

Susijusios naujienos