Pyragėliai su brokolių įdaru

Brokoliai (Pixabay.com )

Gardūs pyragėliai su netikėtu įdaru tiks ir sveikuoliams, ir gurmanams.

Jums reikės:

• 300 g miltų

• 75 ml lydyto sviesto

• 2 a. š. druskos

• 125 ml natūralaus jogurto

• 3 v. š. vandens

• 300 g brokolių

• 200 g saldžios varškės

• žiupsnelio maltų pipirų, čiobrelių



Kaip gaminti:

1. Miltus persijoti į dubenį, supilti lydytą sviestą, pertrinti rankomis, kad sviestas kuo geriau susigertų į miltus;

2. Supilti jogurtą, vandenį, suberti druską ir gerai išminkyti. Tešla turi būti vientisa ir tąsi;

3. Dėti atgal į dubenį ir palikti šaldytuve pastovėti;

4. Kol tešla šaldytuve, reikia pasiruošti įdarą. Brokolį nuplauti, atskirti žiedynus ir dėti į pasūdytą verdantį vandenį, apvirti 5 min. Žiedynus sugrūsti bulvių trintuve;

5. Varškę pertrinti šakute, įberti žiupsnelį druskos, pipirų, čiobrelių ir sudėti pertrintus brokolius. Viską išmaišyti;

6. Tešlą plonai iškočioti, stikline išspausti apskritimus, dėti įdarą, kraštus užlankstyti ir dėti virti į puodą su įkaitintu aliejumi;

7. Iškepusius pyragėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

seforeceptai.lt

Taip pat skaitykite: