Kaip teisingai paruošti krabų mėsą

Krabas
Krabas
© Pexels
Alfa.lt
2016-09-13 06:19

Jei virtuvėje jūs naujokas, paruošti patiekalą iš krabų mėsos gali būti nemenkas iššūkis. Ypač jei patiekalą pradedate ruošti iš vis dar gyvo ar šaldyto krabo. Laimei, šie Womanitely.com patarimai leis jums pasijusti tikru virtuvės šefu.

Krabo išlukštenimas

Pirmiausia išvirto krabo kūną su aštraus peilio galu perpjaukite per pusę. Tuomet nuimkite kiautą ir pašalinkite burną, žiaunas, žarnyną ir skrandį, atskirdami rusvą mėsą nuo baltos. Gnyples ir uodegą pasukite ir nutraukite. Tuomet nuimkite kiautą, kad išimtumėte mėsą.

Krabo mėsos smulkinimas

Sudėkite ją į dubenį, prispauskite viena šakute, o kita šakute vertikaliai smulkinkite. Gaminkite skanias salotas, sumuštinius, sriubas ar patiekalus su ryžiais bei makaronais.

reklama

Smulkintą krabo mėsą laikykite hermetiniame inde šaldytuve ir suvartokite per 3–5 dienas.