Nesudėtingi ir sveiki patiekalai iš inkstų

Patiekalas su inkstais
Aa+Aa-

Subproduktai (kepenys, širdis, plaučiai, liežuvis, inkstai) kulinarijoje ne visada populiarūs dažniausiai dėl specifinio skonio ir kvapo. Tačiau išradingesnės šeimininkės ir iš jų pagamina įdomių patiekalų, paįvairina meniu. Tiesa, mano draugė nevirtais inkstais lepindavo katytę. Nuo senų laikų žinoma, kad norint išvirti skanią agurkinę sriubą į ją reikia dėti inkstų. Verdami inkstai skleidžia gana nemalonų kvapą, todėl juos prieš verdant reikėtų gerai pamirkyti, užvirus nupilti vandenį, užpilti naujo ir vėl užvirinti.

Agurkų sriuba su inkstais

350 g sultinio, 70 g jaučio inkstų, 45 g petražolių, 15 g salierų, 30 g svogūnų, 30 g porų, 40 g rūgštynių arba špinatų (be jų galima apsieiti), 50 g sūdytų ar raugintų agurkų, 20 g sviesto,30 g grietinės, druskos, žalumynų.

Inkstai nuvalyti (nuimti plėvelę), perpjauti išilgai, pamirkyti, užpilti šaltu vandeniu, užvirinti. Pavirus 5-10 min., išimti iš vandens, nuplauti, nes verdami jie putojo, vėl užpilti šaltu vandeniu ir virti, kol išverda. Supjaustyti griežinėliais.

Prieskonines daržoves supjaustyti griežinėliais, pakepinti svieste, užpilti karštą sultinį, sudėti smulkiai pjaustytus agurkus, pavirti 15 min. Prieš baigiant virti įdedamos rūgštynės, špinatai, druska, pagal skonį galima įpilti užvirinto agurkų sūrymo. Patiekiant įdėti pjaustytų inkstų, užbaltinti grietine, pabarstyti žalumynais.

Jei mėgstame, galima 5 val. pamirkyti perlinių kruopų 1 šaukštą, jas pavirti sultinyje, o paskui viską atlikti taip, kaip pasakota.

Inkstai su kariu

500 g kiaulės inkstų, 100 g šoninės, 2 šaukštai aliejaus, 4 svogūnai, 1 obuolys, druskos, paprikos miltelių, kario, 100 g kondensuoto pieno, citrinos sulčių.

Inkstus gerai nuvalyti, išmirkyti, supjaustyti griežinėliais, paskaninti kariu. Šoninę supjaustyti juostelėmis, paspirginti, sudėti inkstų gabalėlius, svogūnus, pjaustytus žiedeliais, pakepinti, pasūdyti. Obuolį supjaustyti kubeliais, pabarstyti paprikos milteliais, sudėti į inkstus, supilti kondensuotą pieną. Viską pavirti 5-10 min. Paskaninti citrinos sultimis.

Inkstų ragu

500 g kiaulės inkstų, 125 g šoninės, 2 porai, druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių, 1 stiklinės mėsos sultinio, 2 pomidorai, 1 šaukštas krakmolo.

Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išpjauti gyslas, pamirkyti, supjaustyti gabalėliais. Šoninę paspirginti, į ją sudėti pjaustytus inkstus, griežinėliais pjaustytus porus, paskaninti druska, pipirais, 5 min. patroškinti. Supilti karštą mėsos sultinį ir dar 15 min. ant silpnos ugnies patroškinti. Pomidorus blanširuoti, nulupti, supjaustyti į 8 dalis, dėti į ragu, pakaitinti. Padažą sutirštinti vandenyje atskiestu krakmolu. Paragavus dar paskaninti norimais prieskoniais, druska.

Paskrudinti inkstai

500 g kiaulės ar veršio inkstų, miltų, 40 g sviesto, 6 šaukštai konjako, 0,5 stiklinės saldžios grietinėlės, 4-6 šaukštai saldžiojo raudonojo vyno, druskos, pipirų, čiobrelio, žiupsnelis cukraus, citrinos sulčių.

Inkstus nuvalyti, perpjauti išilgai, pašalinti gyslas, pamirkyti vandenyje. Išėmus nusausinti, supjaustyti plonomis juostelėmis, pavolioti miltuose, gerai apkepti įkaitintame svieste. Pašildytą konjaką pilti į dubenėlį, uždegti ir pilti ant inkstų. Grietinėlę sumaišyti su saldžiuoju raudonuoju vynu, druska, pipirais, čiobreliu, cukrumi, užpilti ant inkstų ir užvirinti, pašlakstyti citrinos sultimis.

Inkstai raudonojo vyno padaže

250 g kiaulės inkstų, 250 g pievagrybių, 20 g margarino, 1 svogūnas, 1 stiklinė raudonojo vyno, pipirų, druskos, baziliko, 1 šaukštelis miltų, petražolių.

Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išmirkyti, supjaustyti griežinėliais, pakepinti įkaitintame margarine. Sudėti griežinėliais pjaustytus grybus, svogūnus, truputį pakepinti. Supilti vyną, 15 min. patroškinti, paskaninti pipirais, druska, baziliku. Padažą sutirštinti trupučiu miltų. Prieš patiekiant pabarstyti pjaustytais petražolių lapeliais.
Alfa.lt
*Sutinku su taisyklėmis
Skaityti visus komentarus (1)

Taip pat skaitykite:

Stipri kava su šokoladu ir grietinėle ..

Kava – gėrimas, kuris turi neprilygstamą aromatą ir skonį, pritraukiantį vis daugiau ir daugiau gerbėjų.

​Saldus kalėdinis pudingas ..

„Mintyse dėliodami saldų Kalėdinį stalą, apsvarstykite duonos pudingo idėją. Įmantrių produktų šiam patiekalui ...

​Laukdama Kalėdų Beata Nicholson dalijasi imbierinio namelio receptu 1

Jau rytoj„Beatos virtuvė“ žiūrovai išvys iš Klaipėdos atkeliavusį fantastiško grožio imbierinį miestą su bokštais, ...

​Švelni kalėdinė užtepėlė ..

Artėja šventinis vakarėlis? Norite nustebinti draugus ir artimuosius? Kaip vieną iš užkandžių galite patys pagaminti ...

​Žaliavalgiškas spanguolių kisielius ..

Kisielius gaminamas nenaudojant krakmolo ir neverdant.

​Paprasta ir skanu: naminis tinginys ..

Tinginiui pagaminti Jums reikės:

Top 5: valgomos kalėdinės dovanos ..

Kartu su artėjančiomis didžiosiomis metų šventėmis, dažnai užklumpa ir daugybė rūpesčių – ką padovanoti artimiesiems – ...

Modernėjanti maisto kultūra renginiuose: maistas turi būti gražus ..

Artėjant gražiausioms metų šventėms suskubame pagalvoti ne tik apie dovanas, bet ir apie šventinį stalą: kokiais ...

​Kalėdinės dekoracijos: aksesuarai stalo įrankiams ..

Štai dar viena idėja dekoruoti namams, šį kartą virtuvę:– kojinaitės-stalo įrankių dėklai.

Vaikų receptai moko pusryčiauti sveikiau ..

Uostamiestyje visą mėnesį vyko Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro inicijuotas konkursas „Mano sveikiausi ...