Paieška
Orai ºC
Horoskopai
Astromanija

Nesudėtingi ir sveiki patiekalai iš inkstų

Patiekalas su inkstais
Keisti teksto dydįAa+Aa-

Subproduktai (kepenys, širdis, plaučiai, liežuvis, inkstai) kulinarijoje ne visada populiarūs dažniausiai dėl specifinio skonio ir kvapo. Tačiau išradingesnės šeimininkės ir iš jų pagamina įdomių patiekalų, paįvairina meniu. Tiesa, mano draugė nevirtais inkstais lepindavo katytę. Nuo senų laikų žinoma, kad norint išvirti skanią agurkinę sriubą į ją reikia dėti inkstų. Verdami inkstai skleidžia gana nemalonų kvapą, todėl juos prieš verdant reikėtų gerai pamirkyti, užvirus nupilti vandenį, užpilti naujo ir vėl užvirinti.

Agurkų sriuba su inkstais

350 g sultinio, 70 g jaučio inkstų, 45 g petražolių, 15 g salierų, 30 g svogūnų, 30 g porų, 40 g rūgštynių arba špinatų (be jų galima apsieiti), 50 g sūdytų ar raugintų agurkų, 20 g sviesto,30 g grietinės, druskos, žalumynų.

Inkstai nuvalyti (nuimti plėvelę), perpjauti išilgai, pamirkyti, užpilti šaltu vandeniu, užvirinti. Pavirus 5-10 min., išimti iš vandens, nuplauti, nes verdami jie putojo, vėl užpilti šaltu vandeniu ir virti, kol išverda. Supjaustyti griežinėliais.

Prieskonines daržoves supjaustyti griežinėliais, pakepinti svieste, užpilti karštą sultinį, sudėti smulkiai pjaustytus agurkus, pavirti 15 min. Prieš baigiant virti įdedamos rūgštynės, špinatai, druska, pagal skonį galima įpilti užvirinto agurkų sūrymo. Patiekiant įdėti pjaustytų inkstų, užbaltinti grietine, pabarstyti žalumynais.

Jei mėgstame, galima 5 val. pamirkyti perlinių kruopų 1 šaukštą, jas pavirti sultinyje, o paskui viską atlikti taip, kaip pasakota.

Inkstai su kariu

500 g kiaulės inkstų, 100 g šoninės, 2 šaukštai aliejaus, 4 svogūnai, 1 obuolys, druskos, paprikos miltelių, kario, 100 g kondensuoto pieno, citrinos sulčių.

Inkstus gerai nuvalyti, išmirkyti, supjaustyti griežinėliais, paskaninti kariu. Šoninę supjaustyti juostelėmis, paspirginti, sudėti inkstų gabalėlius, svogūnus, pjaustytus žiedeliais, pakepinti, pasūdyti. Obuolį supjaustyti kubeliais, pabarstyti paprikos milteliais, sudėti į inkstus, supilti kondensuotą pieną. Viską pavirti 5-10 min. Paskaninti citrinos sultimis.

Inkstų ragu

500 g kiaulės inkstų, 125 g šoninės, 2 porai, druskos, pipirų, saldžiosios paprikos miltelių, 1 stiklinės mėsos sultinio, 2 pomidorai, 1 šaukštas krakmolo.

Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išpjauti gyslas, pamirkyti, supjaustyti gabalėliais. Šoninę paspirginti, į ją sudėti pjaustytus inkstus, griežinėliais pjaustytus porus, paskaninti druska, pipirais, 5 min. patroškinti. Supilti karštą mėsos sultinį ir dar 15 min. ant silpnos ugnies patroškinti. Pomidorus blanširuoti, nulupti, supjaustyti į 8 dalis, dėti į ragu, pakaitinti. Padažą sutirštinti vandenyje atskiestu krakmolu. Paragavus dar paskaninti norimais prieskoniais, druska.

Paskrudinti inkstai

500 g kiaulės ar veršio inkstų, miltų, 40 g sviesto, 6 šaukštai konjako, 0,5 stiklinės saldžios grietinėlės, 4-6 šaukštai saldžiojo raudonojo vyno, druskos, pipirų, čiobrelio, žiupsnelis cukraus, citrinos sulčių.

Inkstus nuvalyti, perpjauti išilgai, pašalinti gyslas, pamirkyti vandenyje. Išėmus nusausinti, supjaustyti plonomis juostelėmis, pavolioti miltuose, gerai apkepti įkaitintame svieste. Pašildytą konjaką pilti į dubenėlį, uždegti ir pilti ant inkstų. Grietinėlę sumaišyti su saldžiuoju raudonuoju vynu, druska, pipirais, čiobreliu, cukrumi, užpilti ant inkstų ir užvirinti, pašlakstyti citrinos sultimis.

Inkstai raudonojo vyno padaže

250 g kiaulės inkstų, 250 g pievagrybių, 20 g margarino, 1 svogūnas, 1 stiklinė raudonojo vyno, pipirų, druskos, baziliko, 1 šaukštelis miltų, petražolių.

Inkstus gerai nuvalyti, perpjauti išilgai, išmirkyti, supjaustyti griežinėliais, pakepinti įkaitintame margarine. Sudėti griežinėliais pjaustytus grybus, svogūnus, truputį pakepinti. Supilti vyną, 15 min. patroškinti, paskaninti pipirais, druska, baziliku. Padažą sutirštinti trupučiu miltų. Prieš patiekiant pabarstyti pjaustytais petražolių lapeliais.
Alfa.lt
Komentarai

Taip pat skaitykite:

​Top 10: renkamės, saugome ir valgome medų

Kaip išsirinkti, laikyti ir vartoti medų, kad gautume visas jo naudingąsias medžiagas?
Teisingas gero medaus vartojimas labai naudingas mūsų sveikatai.
Pirkite tik natūralų medų – tik jis naudingas sveikatai. Neretai medus maišomas su cukrumi, krakmolu, miltais ir kitais produktais – tai yra žemos kokybės medus. Todėl, pirkdami medų iš bitininkų, būkite atidūs.

Norite išsiskirti kulinariniais sugebėjimais? Pasigaminkite levandų sirupo

Jei norite išskirtinio desertų skonio, pasigaminkite levandų sirupo.

​Pica keptuvėje

Ši pica – puiki alternatyva tradicinėms picoms. Be to, ji gaminama greitai ir lengvai.
Jums reikės:
1 stiklinės kefyro,
3 pomidorų,
200 g rūkytos dešros (arba kumpio, šoninės),
120 g fermentinio sūrio arba mocarelos,
500 g miltų,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio geriamosios sodos,
druskos, raudonėlio ir picos prieskonių pagal skonį,
aliejaus.

Gaminame:
Į kambario temperatūros kefyrą suberkite sodą ir palaukite, kol ji baigs putoti. Įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos, raudonėlių ir išmaišykite.

​Ar žinote, kaip teisingai laikyti kiaušinius?

Vištų kiaušinių yra kone kiekviename namų šaldytuve.

​12 sveikų receptų, pakeisiančių bulvių traškučius

Bulvių traškučiai skanūs, tačiau nėra naudingi organizmui. Juose pilna kalorijų, druskų ir riebalų.

Receptas, kaip pagaminti gerus ledus

Į šį šilkinio skonio ledų pagrindą galėsite įmaišyti įvairiausių norimų priedų, kad ledai būtų dar skanesni.

Užkietėjusiems smaližiams: šokoladiniai ledai su riešutais

Naminiai ledai ne tik skaniau, bet ir sveikiau. Kokia gi vasara be naminių ledų?
Jums reikės:
400 ml plakamosios grietinėlės,2 šaukštų kakavos miltelių,2 miltelinio cukraus,100 g juodojo šokolado,100 g riešutų,2 šaukštų apelsinų (arba citrinos) sulčių.
Gaminame:
Šokoladą ištirpinkite ir palikite pravėsti.
Grietinėlę sumaišykite su kakava ir išplakite elektriniu plaktuvu.
Riešutus sumalkite į miltus (galite tai padaryti kavamale).
Į grietinėlę supilkite sultis, suberkite riešutus ir sudėkite šokoladą.

​Ruošiamės žiemai: baklažanai pomidorų padaže

Tai – nuostabus užkandis žiemą, nesunkiai padaromas, greitai suvalgomas.

Jums reikės:
2 kg baklažanų,500 g saldžiųjų pipirų,500 g pomidorų,kelių skiltelių česnako,1 l pomidorų padažo,100–150 ml aliejaus kepimui,lauro lapelio, kelių žirnelių juodųjų pipirų,po žiupsnelį druskos, cukraus, cinamono ir muskato.
Gaminame:
Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite pastovėti 15 minučių.
Nupilkite išsiskyrusį skystį, nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu.

​Kuo savo vaikus sekmadieniais lepina žymios mamos?

Dažnam vaikystės prisiminimai yra persipynę su akimirkomis, praleistomis tėvų ar senelių virtuvėje belaukiant, kol ...

Šaldytuve – nuo kosmetikos iki apatinių

Žodis „fashionista“ mums pažįstamas jau seniai.