Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas (Flickr.com nuotr.)
Nuotraukų galerija (1/2)
Aa+Aa-

Šis cukinijų pyragas valgomas kaštas kaip antras patiekalas.

Reikės:

125 g varškės,

5 šaukštų aliejaus,

5 šaukštų pieno,

200 g miltų,

1 šaukštelio sodos arba kepimo miltelių,

druskos, pipirų,

raudonėlio,

1 cukinijos,

100 g avių sūrio,

1 šaukšto grietinės,

1 česnako skiltelės,

1 svogūno,

1 kiaušinio,

2 šaukštų pieno,

100 g tarkuoto fermentinio sūrio,

4-5 slyvinių pomidorų .

Gaminimas

Iš varškės, aliejaus, pieno, miltų, sodos ir trupučio druskos išminkykite tešlą. Patepkite riebalais pyrago formą ir išklokite ją iškočiota tešla. Kraštus pakelkite.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite aliejuje, įmaišykite išspaustą česnako skiltelę.

Cukiniją supjaustykite ponais skridinėliais. Sudėkite prie svogūnų, pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais, įpilkite grietinės ir truputį patroškinkite. Įdarą sudėkite ant tešlos.

Išplakite kiaušinį su pienu, avies sūriu ir tarkuotu fermentiniu sūriu, užpilkite ant įdaro. Kad pyragas atrodytų gražiau, į įdarą įstatykite slyvinius pomidorus. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

 

Alfa.lt
*Sutinku su taisyklėmis

Taip pat skaitykite:

Sausainiai „Siurprizas“
..

40 sausainių reikės:2 kiaušinių,
200 g cukraus,
1 šaukštelio medaus,
50 g sviesto,
1 šaukštelio sodos,
300 g miltų,
300 g džiovintų slyvų,
20 graikinių riešutų.
Gaminimo būdas
Džiovintas slyvas 30 minučių pamirkykite virintame vandenyje.
Kiaušinius išplakite su cukrumi. . Sudėkite medų, sviestą, sodą, gerai išmaišykite. Masę kaitinkite vandens vonelėje tol, kol ji padidės du kartus. Ataušinkite, suberkite miltus ir išminkykite kietoką tešlą.
Kiekvieną džiovintą slyvą įdarykite graikinio riešuto pusele.

Šparagai su migdolų ir jogurto padažu
..

Skanus vegetariškas patiekalas, patiks ne tik vegetarams. Šis šparagų su migdolų ir jogurto padažu patiekalas skanus ne tik šiltas, bet ir šaltas.

Sraigių receptas
5 ..

Atėjus pavasariui, netoli parkų ar pievų gyvenančius žmones ima erzinti sraigių rinkėjai. Kaip žinia, jos renkamos nuo gegužės 1-os iki birželio 10-os, nes vėliau, besiruošdamos artėjančiai žiemai, ima misti žemėmis ir „apkalkėja“.SRAIGIŲ PARUOŠIMAS GAMINIMUI
Taigi, prisirinkus sraigių (tiesa, neverta džiaugtis, kad kibirėlis pilnas, – iš jo išeis, duokdie, vos dubenėlis išvalytų ir išvirtų kojelių) reikia imtis valymo procedūrų.

Morkų blyneliai
3

Tikriausiai nėra skanesnio patiekalo pusryčiams nei blyneliai. O kas gali būti geriau už sveikus blynelius, kuriuose gausu vitaminų? Išbandykite šiuos morkų blynelius, juos lengva paruošti ir skanu valgyti. Šis receptas yra įkvėptas tirpstančio burnoje morkų pyrago recepto.

Orkaitėje kepta jūros lydeka su daržovėmis
2

Jūros lydekai būdingas savitas kvapas, kuris daug kam nepatinka. Gaminant šį patiekalą nemalonaus kvapo padės išvengti originalus daržovių marinatas.Reikės (3 porcijoms):
3 jūros lydekų filė,
1 morkos,
1 svogūno,
100 g fermentinio sūrio,
2 marinuotų agurkų,
1 citrinos,
1 lauro lapo,
2–3 šaukštai aliejaus,
druskos, pipirų.

Susijusios naujienos

Marinuotų cukinijų salotos 4 ..

Ryžių, mėsos ir cukinijų apkepas 1

Cukinijų pyragas 2

Cukinijų traškučiai 2 ..

Tiršta cukinijų sriuba pagal Iloną Juciūtę ..

Baklažanų ir cukinijų apkepas ..

Ryžių, mėsos ir cukinijų apkepas ..

Makaronai su cukinijų padažu 1

Baklažanų ir cukinijų apkepas ..

Cukinijų suktinukai 2