Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas (Flickr.com nuotr.)
Nuotraukų galerija (1/2)
Aa+Aa-

Šis cukinijų pyragas valgomas kaštas kaip antras patiekalas.

Reikės:

125 g varškės,

5 šaukštų aliejaus,

5 šaukštų pieno,

200 g miltų,

1 šaukštelio sodos arba kepimo miltelių,

druskos, pipirų,

raudonėlio,

1 cukinijos,

100 g avių sūrio,

1 šaukšto grietinės,

1 česnako skiltelės,

1 svogūno,

1 kiaušinio,

2 šaukštų pieno,

100 g tarkuoto fermentinio sūrio,

4-5 slyvinių pomidorų .

Gaminimas

Iš varškės, aliejaus, pieno, miltų, sodos ir trupučio druskos išminkykite tešlą. Patepkite riebalais pyrago formą ir išklokite ją iškočiota tešla. Kraštus pakelkite.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite aliejuje, įmaišykite išspaustą česnako skiltelę.

Cukiniją supjaustykite ponais skridinėliais. Sudėkite prie svogūnų, pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais, įpilkite grietinės ir truputį patroškinkite. Įdarą sudėkite ant tešlos.

Išplakite kiaušinį su pienu, avies sūriu ir tarkuotu fermentiniu sūriu, užpilkite ant įdaro. Kad pyragas atrodytų gražiau, į įdarą įstatykite slyvinius pomidorus. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

 

Alfa.lt


*Sutinku su taisyklėmis

Taip pat skaitykite:

Susijusios naujienos

Marinuotų cukinijų salotos

Ryžių, mėsos ir cukinijų apkepas

Cukinijų pyragas

Cukinijų traškučiai

Cukinijų mišrainė žiemai pagal Iloną Juciūtę

Tiršta cukinijų sriuba pagal Iloną Juciūtę

Baklažanų ir cukinijų apkepas

Ryžių, mėsos ir cukinijų apkepas

Makaronai su cukinijų padažu

Baklažanų ir cukinijų apkepas