Izraelyje dizainerė Grigonytė pamėgo košerinį maistą

Žydrūnė Grigonytė (Asmeninio albumo nuotr.)
Nuotraukų galerija (1/3)
Aa+Aa-

Izraelyje gyvenanti ir Lietuvoje šiuo metu viešinti drabužių dizainerė Žydrūnė Grigonytė, pasirodžiusi mados namų „Cantas“ pristatyme, pribloškė savo elegancija bei asimetriška smaragdo spalvos suknia iš vardinio, patentuoto audinio „Zidra“. „Tai – visai nauja kryptis mados kultūroje. Izraelyje ji vadinama „wearibl art“ – „nešiojamasis menas,“ – šypteli suknią iš savo naujausios kolekcijos ekspromtu pademonstravusi Žydrūnė. Dizainerė prasitaria – šios kolekcijos fotosesija įvyks Vilniuje, po to ji bus išvežta į Izraelį.

Stulbinančiai liekna, 54 kilogramus tesverianti dizainerė nesiginčija – pati galėtų būti kuo puikiausias modelis. Žydrūnė šios galimybės neatmeta, o paprašyta atskleisti savo žavesio paslaptį, mielai išduoda: sveika gyvensena, sportas ir geras maistas.

Taigi, Žydrūne, dėl puikios Tavo išvaizdos nėra „kalti“ genai?

Tikrai ne genai... (Juokiasi.) Aš daug sportuoju, bėgioju. Valgau kokybišką maistą. Izraelyje pradėjau valgyti daug daržovių, vaisių, derinti maistą. Pavyzdžiui, pieno produktų niekada nevalgau su mėsa.

Bet juk Izraelyje niekas nevalgo mėsos. O Tu ją valgai?

Taip, būtinai. Mėsa – mano energijos šaltinis. Vegetarai arba žaliavalgiai ant manęs užpyks, ir tegul pyksta, bet aš taip sakau: tie, kas nevalgo mėsos, neturi ir jėgų. Teturi jų plaukti pasroviui, bet jie neturi jėgų sukurti kažką naujo, eiti į priekį. Kiek aš pažįstu vegetarų, jie yra liūdni, nes neprivalgę, neturi jėgų. Nei fizinių, nei dvasinių. Jie turi jėgų tik meditacijai. O juk mėsa – tai jėga, adrenalinas, grobuoniškumas. Visai kitoks gyvenimas, kitokie pojūčiai, kita gyvenimo kokybė. Man mėsa patinka, ir aš jos nesiruošiu atsisakyti. Valgau avieną, vištieną, jautieną, tiesa, kiaulienos nemėgstu. Nemėgau ir nemėgstu. Niekada, net gyvendama Lietuvoje, jos nevalgiau.

Kokio lietuviško maisto, patiekalo turėjai atsisakyti išvykusi gyventi į Izraelį?

Nieko aš neatsisakinėjau, bet man patinka kažką atrasti, pabandyti, aš nesu sustabarėjusi. Neturiu taisyklių, stereotipų. Tą valgysiu, to nevalgysiu ... Izraelyje iš naujo „atradau“ jautieną, pagamintą marokietiškai. Jautiena yra „jėga“, tiesa, pagaminta, paruošta tam tikru būdu, pavyzdžiui, virta, troškina 3-5 valandas. Užtat tokios mėsos skonis nerealus – ji tirpsta burnoje. Jautiena labai sveika, tai – geležies ir jėgų šaltinis.

Tavo vyras Eladas sutinka su tokiu Tavo požiūriu – esą mėsą valgyti sveika? Juk žydai mėsos nevalgo.

Valgo. Bet tai – jau individualus pasirinkimas. Kaip ir kiekvienoj tautoj yra valgančių mėsą, yra vegetarų, taip ir tarp žydų... Jie valgo netgi kiaulieną, bet ji turi būti 6-8 valandas verdama, troškinama, kad iš jos išeitų toksinai. Ji turi būti tinkamai paruošta – kad taptų košerinė.

Košerinio maisto gamyba – sudėtingas, ne visoms šeimininkėms įkandamas riešutėlis. Ar gamindama maistą pati laikaisi šių taisyklių?

Ne. Aš nesilaikau jokių taisyklių, nes man jų nereikia, aš to nenoriu. Užsimanę tokio maisto su vyru verčiau užsukame į košerinio maisto restoraną. Man patinka košerinis maistas, bet jo ruošimo taisyklių nevardinsiu, nes jų yra apie 2 tūkstančius. Tiesa, pakanka kelių pagrindinių.

Taigi bent pasakyk, kokį košerinį patiekalą valgant galima aplaižyti pirštus? Ką būtinai rekomenduotum pasigaminti?

Alfa.lt
*Sutinku su taisyklėmis
Skaityti visus komentarus (3)

Taip pat skaitykite:

Nekrošiaus žmona Gultiajeva: gyvenu ne su genijumi, o su žmogumi
24 6

Du vakarus Lietuvos nacionalinis dramos teatras buvo apgultas žiūrovų – režisieriaus Eimunto Nekrošiaus talento gerbėjų. Jo vadovaujamas teatras „Meno fortas” du vakarus čia rodė naujausią Maestro spektaklį „Dieviškoji komedija”.Vidurmažių italų poeto Dantės Aligjerio (Alighieri) poema „Dieviškoji komedija” buvo didžiulis iššūkis režisieriui, statančiam net ir „neįveikiamus” kūrinius bei aktoriams, juos įveikiantiems.

Ligoninėje prie Baskovo lovos budi gražuolė Svetlana
5 1

„Auksiniam Rusijos balsui“ Nikolajui Baskovui, kaip praneša mvkursk.ru, vienoje Maskvos ligoninių bus atlikta skrandžio operacija. Prieš kelias dienas dainininkas čia pateko tiesiai iš televizijos šou „Vestuvių agentūra“ filmavimo, kurio metu jam pasidarė negera. Dainininkui draugai iškvietė greitąją.Manoma, kad norėdamas sublogti jis laikėsi griežtos dietos, o taip pat kankinosi treniruoklių salėje. Per rekordiškai trumpą laiką N. Baskovas atsikratė 10-ties kilogramų svorio.

Buvusi diktorė Jokubauskaitė ilgisi gegužės 1-osios demonstracijų
8 10

Televizija prieš 55-eris metus Lietuvoje buvo vienintelė, veikė vos kelios dešimtys televizorių, o prie žydrųjų ekranų pasižiūrėti pirmojo lietuviško serialo „Petraičių šeimoje” ar „Panoramos“, vėliau – „Žalgirio“ krepšininkų susitikimų su tuometiniais nesutaikomasi priešininkais šeimos sėsdavo su giminėmis ir kaimynais.Medžiai tada buvo didesni, šviesoforai ryškiau švietė ir visi žmonės buvo geri? „Praėjusių laikų nesiilgiu. Nejaučiu nostalgijos tam, kas praėjo.

Orbakaitės dukra jau rengia „koncertus“
1

„Oi, kaip mes garsiai dainuojame“, – laiminga šypsojosi dainininkė Kristina Orbakaitė, Rusijos žurnalui „Žvaigždės ir patarimai“ pasakodama apie savo naujagimę dukrytę Klaudiją.Jau keletą savaičių mama su dukryte, palikusios gimdymo namus, mėgaujasi viena kitos bendryste nuosavuose namuose.
Erdviame dainininkės K. Orbakaitės ir jos vyro Michailo Zemcovo bute Majamyje ne taip jau retai pasigirsta reiklus Klaudijos balsas.

Gimtadienio staigmena – grybai ant lentelių
15 2

Ką daryti pavasarį įsigeidus grybų? Kantriai laukti vasaros, rudens ir grybų lietaus? Tikrai ne!Tereikia keleto specialių medinių lentelių, pakelio parduotuvėje pirktos sausos grybienos ir po mėnesio jau galėsite mėgautis šviežutėliais grybais – nuo lentelės galėsite rauti naminius grybus arba su visu padėklu juos dovanoti draugei ar draugui gimtadienio proga.Statybinės presuotos medienos lentelės netinka
Tai, ką pamatysite šio sekmadienio Lietuvos televizijos laidoje „Stilius”, tikrai nustebins.

Liekninanti pavasarinė Rotaru dieta
11 4

Jos vidinė jaunystė ir neblėstantis išorinis grožis tebekaitina milijonų gerbėjų vaizduotę. Neįtikėtina, tačiau bėgant metams legendinė Rusijos, Ukrainos ir Moldovos dainininkė, nusipelniusi artistė Sofija Rotaru tampa vis gražesnė ir patrauklesnė. Kokia jos grožio paslaptis?Stengiasi po 18 valandos nevalgyti
„Manęs labai dažnai klausia: „Ką tu darai, kad taip gerai atrodai?“ Nepatikėsite – nieko nedarau. Ir jokių ypatingų paslapčių neturiu.

Susijusios naujienos

Specialiai Alfa.lt! Išskirtinė dizainerės Žydrūnės Grigonytės kolekcija 14 2

Dizainerė Grigonytė mados šou pasirodė savo kurta suknele 2

Dizainerė Žydrūnė Grigonytė žydams pavydi humoro jausmo ..

Maratonininkė Balčiūnaitė sukneles matuojasi per „Skype‘ą“ 3 ..