Trinta moliūgo sriuba

moliūgas
Aa+Aa-

2 porcijoms reikės:

* 400 g moliūgo,

* 1 svogūno,

* 3-4 česnako skiltelių,

* druskos, pipirų,

* 500 ml daržovių sultinio.

* 1 šaukšto alyvų aliejaus

Gaminimas

Moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais. Nuluptą svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite.

Daržoves sudėkite į apkepo formą, pašlakstykite alyvų aliejumi, uždenkite aliuminio folija ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.

Iškepusias daržoves sutrinkite elektrine maišykle. Gautą tyrę sumaišykite su karštu daržovių sultiniu. Pagal skonį įberkite prieskonių.

 

Alfa.lt
*Sutinku su taisyklėmis

Taip pat skaitykite:

Rudeninės kepintų burokėlių salotos
1

Burokėlius nuplaukite ir nušveiskite šepetėliu. Sudėkite į aliejumi pateptą skardą, juos taip pat šiek tiek patepkite aliejumi. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie valandą, kol suminkštės. Leiskite ataušti, nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis, plonomis skiltelėmis.
Užvirkite apelsinų sultis su cukrumi, kaitinkite kol liks apie porą šaukštų. Supilkite į dubenį ir atvėsinkite.
Berkite svogūnus, actą, druską ir pipirus bei išmaišykite. Po truputį pilkite aliejų ir nuolatos maišykite.

Kalakutienos vyniotinis su špinatais ir ožkos sūriu
1

Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą vandens, dėkite špinatus, uždenkite ir kaitinkite apie 5 min., vis pamaišydami. Tuomet juos gerai nusunkite ir atsidėkite.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, berkite svogūnus, porą šaukštų vandens, česnaką, uždenkite ir kaitinkite apie 3 min., kol drėkmė išgaruos. Svogūnus sudėkite į dubenį, ten pat dėkite špinatus, ožkos sūrį, duonos trupinius, raudonėlį, kiaušinio baltymą, berkite druskos ir pipirų.

Keptos kriaušės su įdaru
1

Sumaišykite miltus su visais įdarui skirtais ingredientais, išskyrus riešutus. Šakute maišykite tol, kol gausite masę, panašią į šlapią smėlį. Įmaišykite riešutus.
Į kriaušių puseles dėkite įdarą, jas dėkite į skardą ir apliekite obuolių sultimis. Uždenkite kepimo folija.
Pašaukite į 190 laipsnių orkaitę 30 min. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar 5 min. Išimkite iš orkaitės, leiskite kiek pravėsti ir patiekite šiltas.

Balti kaip sniegas... moliūgai
..

Ar esate girdėję apie baltą kaip sniegas moliūgą? Tai įprasto moliūgo rūšis, kuri dažnai naudojama gaminti dekoracijoms, papuošimams ir ne tik. Susipažinkite su baltų moliūgų įvairove. Baltųjų moliūgų yra įvairių. Mažieji balti moliūgai užauga nedideli. Jų skersmuo siekia vos iki 5-8 cm. Nokinami ant saulės jie pageltonuoja, bet saugomi nuo saulės spindulių, išlieka balti kaip sniegas.

Moliūgo apkepas
..

Skanus, lengvai virškinamas rudens patiekalas. 4 porcijoms reikės:
· 1 kg moliūgų,
· 100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
· 40 g bandelės trupinių,
· druskos, maltų juodųjų pipirų,
· 2,5 šaukšto alyvų aliejaus,
· 2 kiaušinių,
· 2 svogūnų,
· 2 lauro lapelių,
· 1 šaukšto sviesto,
· ¼ l pieno.
Darbo eiga
1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite gabalėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite svogūną.

Susijusios naujienos

Lęšių sriuba su pomidorais ..

Gaminame iš rudens gėrybių: mo​liūgienė su krevetėmis ..

​Egzotikos mėgėjams: korėjietiška sriuba su jūržolėmis ir jautiena ..

Mamos kreminė moliūgų sriuba ..

​Prancūziška sūrio sriuba ..

Žuvienė su putpelių kiaušiniais ..

Šalta agurkų sriuba su kokosu ..

Bazilikų ir cukinijų sriuba ..

Itališka daržovių sriuba ..

Lietinių sriuba ..