Penktadienis

Rugsėjis 30

Gurevičiūtė įkūrė Lietuvos vegetarų asociaciją

Gintarė Gurevičiūtė (nuotr. R. Adžgausko)

Prieš metus užsidegusi idėja Vilniaus senamiestyje atidaryti vegetariškų patiekalų restoraną, Lino Karaliaus gyvenimo draugė Gintarė Gurevičiūtė šiandien nemano, kad tai pati geriausia idėja: „Daug kalbėjau su žmonėmis, kurie užsiima vegetarizmo idėjų platinimu bei turi savo verslus, ir mane atkalbėjo”, – portalui Alfa.lt pasakojo G. Gurevičiūtė.

Užuot maitinusi vegetarus, mergina sumanė juos suburti į asociaciją.

Planų atidaryti restoraną atsisakė

„Išmanantys žmonės man patarė savo jaunatvinę energiją ir maksimalizmą skirti visai kitiems darbams, ir aš šiuo metu esu pasinėrusi į vegetariškų idėjų skleidimą Lietuvos mastu. Kalbant apie nesėkmingą bandymą išsinuomoti patalpas restoranui, tai situacija nepasikeitė. Ta moteris man pinigų, sumokėtų avansu, negrąžino ir, kaip supratau, apskritai nežada to daryti. Tai žmogus be skrupulų, jos neveikia nei moraliniai principai, nei tai, kad žiniasklaida paviešino vardą ir pavardę.Tiesą pasakius, atgauti pinigus nebesitikiu.“

Prieš dvi savaites įkūrusi Lietuvos vegetarų asociaciją, Gintarė Gurevičiūtė organizuoja pirmąjį didelį viešą renginį. Spalio 1 dieną, norėdami paminėti Pasaulinę vegetarų dieną, Gintarės vadovaujami Lietuvos vegetarai sostinėje rengs viešą paskaitų ciklą, vaizdo filmo apie gyvulininkystės daromą žalą peržiūrą, viešą jogos pamoką ir mažą koncertą su indų ir maorių šokiais.

„Mano įkurtoje asociacijoje jau yra dvidešimt organizacijų, vienaip ar kitaip susijusių su vegetariška mityba, – džiaugiasi įvairių alternatyvių veiklų organizatorė. – Tikiuosi, kad gretos tik augs, nes visi aplinkiniai itin geranoriškai priima mūsų idėjas, erdvės darbams ir naujiems projektams – per akis.“

Moko virėjus ruošti vegetariškus patiekalus

G. Gurevičiūtė noriai konsultuoja restoranų virėjus, kurie savo valgiaraštį nori papildyti naujais vegetariškais patiekalais: „Ar noriai įsileidžia į virtuvę? Žinoma! Tai priklauso nuo požiūrio, bet manau, jei restorano savininkas nori, kad jo svečiai gautų iš tiesų žalia spalva pažymėtą, o tai reiškia, kad tikrai vegetarišką patiekalą, jis niekada neužtrenks durų.

Manau, kad neteisinga, jei klientui, užsisakiusiam patiekalą, kuris yra vegetariškas, atneša salotų su tunu arba sriubą, kurioje pilna spirgų. Prie mūsų jau prisidėjo ne vienas restoranas, kuris nenori apgaudinėti savo svečių“, – idėjų teisumu neabejoja Gintarė.

Alfa.lt

Gintarė Gurevičiūtė (nuotr. R. Adžgausko)Linas KaraliusLinas Karalius

Taip pat skaitykite:

Populiariausios naujienos

Susijusios naujienos