Joninių stalui – namie ruošti lauko kepsniai

    Lauko kepsniai (Santa Maria nuotr.)
    Aa+Aa-

    Vienas tyrimas atskleidė, jog sunkmetis pakeitė lietuvaičių mitybos įpročius: daugelis tautiečių ėmė maistą gaminti namuose, neštis jį į darbą pietums. Pastebima ir tai, jog užuot pirkę jau paruoštą ir marinuotą mėsą lauko kepsniams, lietuvaičiai patys atsiraitoja rankoves ir imasi lauko kepsnių receptų patys.

    Kepsnių pagardams – ir vaisiai

    Ar žinojote, kad lauko kepsnius galima gardinti ne tik įvairiausių rūšių padažais, bet ir, pavyzdžiui, kepsninėje keptais obuoliais, mangais ar abrikosais. Juos užtenka tiesiog pagardinti alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.

    Beje, jei lauke kepate baklažanus, cukinijas, paprikas, ananasus, turėtumėte juos supjaustyti griežinėliais.

    Kaip ir kokią mėsą rinktis?

    Pasak prieskonių gamintojų „Santa Maria“ ekspertų, jei esate žuvies mėgėjai, ypač geriausia lauko kepsninėje kepti lašišą, upėtakius. Taip pat skanūs lauke kepti ir ešerio, strimelės, lydekos kepsniai.

    Prieš kepdami lauke žuvies kepsnį, nepamirškite mėsos palaikyti valandą kambario temperatūroje. Šitaip nesusidarys didelio temperatūrų skirtumo ir kepsnys gražiai apskrus.

    Šašlykus ir mėsą kepimui ant grotelių geriausia rinktis iš kiaulienos ir broilerių. Geriausia kepti tą mėsą, kuri turi šiek tiek riebalų.

    Mėsai baigus kepti, sudėkite ją į dubenį ir palikite penkioms minutėms, kad nubėgtų sultys. Tačiau neleiskite kepsniui visiškai atvėsti – skaniausias jis dar šiltas.

    Kaip kepant mėgautis gardžiu kvapu?

    Greičiausiai ne vieną lauko kepsnių mėgėją žavi skanus dūmų ir kepsnio kvapas, dažnai priviliojantis užkąsti ir kitus šeimos narius, draugus. Gardžiu kvapu mėgautis galėsite ant žarijų užmetę rozmarinų, čiobrelių, bazilikų.

    Beje, jei kepdami norėtumėte daugiau dūmų, prieš mesdami ant žarijų, žoleles pamirkykite vandenyje.

    Jei kepsnius kepate naudodami kepsninę su dangčiu, tuomet ant žarijų barstyti galite ir kavos, arbatos, prieskoninių žolelių, o pabarstę – uždenkite kepsninę dangčiu, kad aromatas įsigertų į kepamą mėsą. Ekspertai rekomenduoja ant žarijų uždėti ir visą česnaką – tai suteiks mėsai puikų kvapą.

    Alfa.lt
    *Sutinku su taisyklėmis

    Taip pat skaitykite:

    top naujienos

      Didžioji intriga atskleista: „Eurovizijoje“ triumfavo Švedija, Lietuva – 18-a 30

      Pamatykite ir išgirskite: 15 anksčiau Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavusių dainininkų ..

      Kitas maras: kiek dar mutacijų liko iki katastrofos? 2

      Pražūtingas susidūrimas Marijampolėje: žuvo motociklo keleivė ..

      ​Atskleista, už ką ir kaip balsavo „Eurovizijos“ dalyviai 29

      Mossad‘as „in action“ arba operacija „Baba Batra“ ..

      Nužudytas vienas separatistų lyderių 8

      Kęstučio Verslovo 50-ties metų jubiliejaus vakaras: prabanga, sveikinimai ir garbūs svečiai 2

      Jolantą Leonavičiūtę papiktino, kad Lietuva „​Eurovizijoje" nebalsavo už Rusiją: nuvylė tauta 37

      Už šaltakraujiško „vanago“ slypi radikali praeitis ..

      Paaiškėjo, kas būtų laimėję, jei būtų skaičiuojami tik žiūrovų balsai 13

      Du vaikus įsivaikinusi moteris: ilgiausiai užtrunka apsisprendimas užauginti nepažįstamą žmogų ..

      Top 10: pikčiausiai atrodantys automobiliai 2

      Rusija: Kijevui atsisakius mokėti skolas – ginsime nacionalinius interesus 6

      Mirk iš juoko: absurdiškiausios gerbėjų nuotraukos su savo dievaičiais ..

      Nedidelius atlyginimus gaunantiems ir mažamečius auginantiems – ministrės pažadas 3

      Eglė Jakštytė pademonstravo seksualų įvaizdį: perregima palaidinė ir trumpi šortukai 1

      Užfiksuota: užsispoksojo į trumpą sijoną ir sukėlė avariją ..

      ​Stulbinantys žvaigždės pokyčiai: Davidas Beckhamas anksčiau ir dabar – lyg kitas žmogus ..

      Koks gyvenimas būtų Marse? 1