Joninių stalui – namie ruošti lauko kepsniai

    Lauko kepsniai (Santa Maria nuotr.)
    Aa+Aa-

    Vienas tyrimas atskleidė, jog sunkmetis pakeitė lietuvaičių mitybos įpročius: daugelis tautiečių ėmė maistą gaminti namuose, neštis jį į darbą pietums. Pastebima ir tai, jog užuot pirkę jau paruoštą ir marinuotą mėsą lauko kepsniams, lietuvaičiai patys atsiraitoja rankoves ir imasi lauko kepsnių receptų patys.

    Kepsnių pagardams – ir vaisiai

    Ar žinojote, kad lauko kepsnius galima gardinti ne tik įvairiausių rūšių padažais, bet ir, pavyzdžiui, kepsninėje keptais obuoliais, mangais ar abrikosais. Juos užtenka tiesiog pagardinti alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.

    Beje, jei lauke kepate baklažanus, cukinijas, paprikas, ananasus, turėtumėte juos supjaustyti griežinėliais.

    Kaip ir kokią mėsą rinktis?

    Pasak prieskonių gamintojų „Santa Maria“ ekspertų, jei esate žuvies mėgėjai, ypač geriausia lauko kepsninėje kepti lašišą, upėtakius. Taip pat skanūs lauke kepti ir ešerio, strimelės, lydekos kepsniai.

    Prieš kepdami lauke žuvies kepsnį, nepamirškite mėsos palaikyti valandą kambario temperatūroje. Šitaip nesusidarys didelio temperatūrų skirtumo ir kepsnys gražiai apskrus.

    Šašlykus ir mėsą kepimui ant grotelių geriausia rinktis iš kiaulienos ir broilerių. Geriausia kepti tą mėsą, kuri turi šiek tiek riebalų.

    Mėsai baigus kepti, sudėkite ją į dubenį ir palikite penkioms minutėms, kad nubėgtų sultys. Tačiau neleiskite kepsniui visiškai atvėsti – skaniausias jis dar šiltas.

    Kaip kepant mėgautis gardžiu kvapu?

    Greičiausiai ne vieną lauko kepsnių mėgėją žavi skanus dūmų ir kepsnio kvapas, dažnai priviliojantis užkąsti ir kitus šeimos narius, draugus. Gardžiu kvapu mėgautis galėsite ant žarijų užmetę rozmarinų, čiobrelių, bazilikų.

    Beje, jei kepdami norėtumėte daugiau dūmų, prieš mesdami ant žarijų, žoleles pamirkykite vandenyje.

    Jei kepsnius kepate naudodami kepsninę su dangčiu, tuomet ant žarijų barstyti galite ir kavos, arbatos, prieskoninių žolelių, o pabarstę – uždenkite kepsninę dangčiu, kad aromatas įsigertų į kepamą mėsą. Ekspertai rekomenduoja ant žarijų uždėti ir visą česnaką – tai suteiks mėsai puikų kvapą.

    Alfa.lt
    *Sutinku su taisyklėmis

    Taip pat skaitykite:

    top naujienos

      ​Gegužės mėnesio horoskopas 12-ai Zodiako ženklų 4

      ​Tolerancijos riba viršijant greitį iki 10 km/val. – sukurta terpė piktnaudžiauti KET? 11

      15 milijonų dolerių vertės garažas 1

      Tėtis padarė taip, kad su jo dukra nebenorėtų susitikinėti nė vienas mokyklos vaikinas 2

      Ukrainiečių karo fotografas Klymenko: mums dar bus atseikėta daug skausmo ..

      Vilniečių gatvės mada: nuo plikų pilvų iki storų paltų 1

      ​Garsūs vyrai pataria: kaip atsikratyti alaus pilvo? ..

      Pasiruoškite: viskas, ką reikia žinoti apie šeštadienio grandų mūšį ..

      ​Kurtinaičio auklėtiniai šiurpino ispanus ir praktiškai užsitikrino Europos taurę ..

      Lietuvoje – tradicinė aplinkos tvarkymo akcija „Darom“ 3

      Paaiškėjo naujasis konservatorių pirmininkas 6

      Paulius Bagdanavičius pasidalijo šypseną keliančia vaikystės nuotrauka ..

      Atlanto vandenyne nuskendusio Rusijos laivo degalai pasiekė Kanarų salas ..

      Nepalą supurtęs žemės drebėjimas nusinešė šimtus gyvybių 1

      ​Striptizo šokėja apie aistringą naktį su princu Harry: iki šiol turiu jo kelnaites ..

      ​Į televiziją sugrįžusi Goda Alijeva: keista nuo 8 valandos ryto būti su makiažu ..

      Kauno klubinėtojai šėliojo iki ryto: klubas „NOX“ penktadienio vakarą buvo pripildytas magijos ..

      ​Visagino miesto miškelyje – kraupus radinys ..

      Rusų baikeriai pradėjo savo žygį į Berlyną, nors Lenkija pareiškė jų neįsileisianti 2

      Graikijos finansų ministras: Atėnai tvirtai tars „ne“ diržų veržimosi politikai 3